Klantendienst VOO

Sinds een aantal weken zijn voor de “klanten” van VOO een aantal televisiekanalen van frekwentie veranderd. De nederlandstalige kanalen die hierdoor werden geimpacteerd waren Canvas en Kanaal 2 (de franstalige kanalen blijken nog altijd op hun originele frekwenties te zitten). Sindsdien krijgen wij hier thuis Kanaal 2 niet meer stabiel. Vandaag kwam de technieker langs om een kijkje te nemen. Mijnheer was uiteraard enkel franstalig (nee, je zal VOO niet van racisme kunnen beschuldigen, hoogstens van een klantonvriendelijkheid ten opzichte van een taalminderheid), en stelde vast dat de installatie niet door hen was gedaan (ik kocht dit appartement een jaar geleden, en had dus geen idee). Hij herhaalde dit nog een aantal keer, één keer zei hij zelfs expliciet dat het mijn eigen fout was, en verdween zo snel als hij was gekomen. Eén ding is duidelijk geworden, die VOO is geen woordspeling op “vous”, want U als klant mag al blij zijn dat hij van ons een minimale service ontvangt.
Plots lijkt die schotelantenne veel minder storend dan enkele uurtjes geleden. Misschien nemen we wel gewoon Sky, er is trouwens toch maar heel weinig interessant meer op de nederlandstalige zenders…

Share
 • Gilrawen

  De klantendienst van Voo is voor mij al meermaals een bron van grote frustratie geweest.
  Om te beginnen de intro die je te horen krijgt… Bienvenue chez Voo, welkom bij Voo, welcome at Voo. Voo la nouvelle marque de Brutélé, Voo, het nieuwe merk van Brutélé, Voo the new brand of Brutélé. Si vous voulez continuer… aaargh… 2 minuten voorbij, dan begint het wachtmuziekje, want uiteraard zijn al hun (Nederlandstalige) medewerkers in gesprek. Het is mij zelfs al overkomen dat na 3 minuten in wacht gestaan te hebben, de verbinding verbreekt, zodat je opnieuw kan beginnen.
  Als je dan al iemand aan de lijn krijgt, blijkt het iemand te zijn, die met de grootste moeite nederlands verstaat, laat staan babbelt. Het eerste dat ze zeggen is ‘het probleem ligt niet aan ons, maar aan u’ Gevolgd door ‘trek de stekker van uw modem 5 minuten uit en plug hem dan weer in, het zal dan in orde zijn, een prettige avond nog’ (Dan komt het erop aan van snel te zijn, en de persoon in kwestie aan de praat te houden, zodat je tegen die medewerker kan zeggen ‘neen het werkt nog steeds niet’, waarop hij dan weer kan zeggen ‘het probleem ligt niet aan ons maar aan u, een prettige avond nog’). Toen dit mij overkwam, had ik zoiets van, goed, ik probeer morgen nog eens, dan heb ik vast iemand competent aan de lijn… De volgende dag : ‘Het is een probleem over heel uw gemeente mevrouw’, op de vraag hoelang het probleem in mijn gemeente nog ging duren, kon hij geen antwoord geven. Uit navraag bij vrienden bleek dat wij de enigen waren in onze gemeente met het probleem, dus op dag 3 bel ik weer terug naar Voo, en toen hebben ze toch maar eens besloten om een technieker langs te sturen… op dag 5 (die, toegegeven, direct het probleem kon oplossen, en Nederlandstalig was)

  De enige reden dat we bij Voo blijven momenteel, is omwille van de onberkte downloadlimiet, en het feit dat je niet zoveel keuze hebt in brussel *kuch* .
  Ik vraag mij af of de franstalige klanten even boertig behandeld worden.

 • wim

  VOO scoort ivm klantvriendelijkheid 0,0.
  Zo sloten ze zelfs onze internetlijn af omdat we één dag voor de vervaldatum betaald hadden. Het geld stond er dus de dag zelf of de dag erna op en daarom sloten ze gewoon de lijn af.

 • Vince

  @ Gilrawen.
  Wij hebben net hetzelfde voor maar dan bij Belgacom TV. anderhalf jaar geleden zijn wij overgestapt van het toenmalige Brutélé naar Belgacom TV. Vermits wij al jaren een vaste lijn en internetverbinding hebben leek ons het de beste optie.
  Al meteen werd het duidelijk dat de kwaliteit van het beeld echt ondermaats was (beelden blijven hangen of het geluid komt er niet door).
  Telkens we contact opnemen met de klantendienst moeten we soms tot een uur aan de lijn blijven hangen om iemand te kunnen spreken. Als we dan iemand aan de lijn krijgen zijn ze meestal wel zeer vriendelijk en kunnen ze mij zeggen dat er inderdaad een probleem is met de lijn. Meermaals is er al een technieker geweest maar het probleem geraakt maar niet opgelost. Het laatste wat ze mij konden zeggen is dat er een storing moet zijn met een andere lijn waar andere diensten worden doorgestuurd en dat deze storingen nefast zijn voor Belgacom TV.
  Qua aanbod kunnen we uiteraard niet klagen en vermits het aanbod aan nederlandstalige zenders bij de andere providers zo mager is zie ik niet echt een oplossing voor mijn probleem.

 • Vince,

  bij Belgacom zijn ze tenminste nog vriendelijk. De man die bij ons langskwam vertelde ons dat het onze fout was, vertrok met de noorderzon en liet een troep achter in ons appartement.
  Had hij de moeite gedaan om ons voor te stellen om onze installatie ‘conform’ de normen van VOO te laten ‘herstellen’, dan had ik dat misschien nog tegen betaling willen overwegen. Maar hij stapte het gewoon af! Dit is gewoon te boertig voor woorden…

 • Gilrawen

  Nu we toch op voo aan het hakken zijn… heeft er iemand een idee hoe het zit met de licentie van vijfTV? (Ok, niet de meest belangrijke zender, maar op een luie zondagmiddag kan ik hun programma’s soms toch appreciëren).

  Ik heb ooit eens een mail gestuurd om het te vragen, en heb daar uiteraard nooit een antwoord op gekregen…

 • Jo

  De website van VOO is in het Nederlands ook wel hilarisch !

  “Klikt hier om naar een Dealer te vinden” (sic)

  LOL

 • tommy1975

  Ik twijfel nog tussen de “internet un peu”, “internet beaucoup” en de “internet passionnement” optie. al dan niet in combinatie met “Bel Blabla”.

  Als de realiteit grappiger wordt dan de fictie….

 • Vince

  Ik ben 2 jaar geleden overgestapt van het toenmalige brutélé naar belgacom TV. Nu je kan wel stellen dat de website bij momenten wel hilarisch is. Zo kan je ook ergens “De Decodeur” huren en dan nog wel een “numerieke”.
  (de belgacom-man is ondertussen voor de 5e keer langs geweest, hopelijk is het eindelijk in orde anders gooi ik heel het boeltje buiten en gaan we hier ook over naar TV Vlaanderen)

 • Pingback: Ondoordachte belastingen? at BrusselBlogt()

 • Nathalie

  Mijn ervaringen met Brutele – VOO

  Maart 2010: Ik neem contact op met de klantendienst van Brutele om mij te laten aansluiten voor een pakket telefonie- digitale tv – internet. Er werd mij verteld dat ik zou worden teruggebeld door een technieker. Dit is nooit gebeurd.
  Een week later en ik opnieuw, ze vonden niets van mijn telefoontje terug in het systeem. vreemd, opnieuw vraag ik naar een aansluiting als nieuwe klant. Dit keer wordt er wel een afspraak gemaakt en de aansluiting door de technieker verloopt vlekkeloos. hoera!
  Ik kreeg warempel zelfs een welkomsgeschenk: een enveloppe met 10 codes om gratis een film uit het pakket VOD te bekijken. Maar, …. oeps, minder groot bleek mijn enthousiasme wanneer ik deze VOD catalogus bekeek. Niet enkel de films die ik gratis aangeboden kreeg, maar de hele catalogus bleek enkel voor Franstalige klanten bestemd. Enkel Franstalige films, of Engelstalige films die gedubt zijn. Best wel sneu, want een filmpje bekijken was één van de redenen waarom ik voor digitale tv heb gekozen. Dan maar eens grasduinen in de tv-gids. Wat vreemd, bij alle niet-Franstalige zenders (lees: alle Vlaamse zenders, Nederlandse zenders, BBC, …) staat er in de tv-gids ‘catalogue pas disponible’. Na een telefoontje met de klantendienst laten ze eerst mijn digicorder resetten. Dit loste het probleem niet op. Na een tweede telefoontje bleek dit niets met de digicorder te maken te hebben, maar was het gewoon een algemeen gekende situatie waar men niet snel geneigd was iets aan te veranderen want er waren hiervoor geen overeenkomsten gesloten met deze zenders, vertelde men mij weer op de klantendienst. ???
  Een maand later vallen de eerste facturen in de bus. Drie, om meer precies te zijn. Waaronder eentje van meer dan € 140,00 voor de teledistributie. Ik neem weer contact op met de klantendienst. Het blijkt om een jaarlijkse factuur te gaan. Ik contacteer hen opnieuw en vraag hen of het niet mogelijk is om dat per maand te betalen. Per maand is niet mogelijk maar wel per kwartaal. Ok, ik ga hiermee akkoord. Ik moet wachten op een nieuwe factuur zeggen ze mij. Na een tijdje zit er een nieuwe factuur in de bus. Opnieuw hetzelfde bedrag van 140, 00. Ik neem opnieuw contact op, er moet blijkbaar iets niet zijn doorgegeven. Gisteren blijk ik ineens te zijn afgesloten. Ik neem contact op met de klantendienst. Er is een probleem met de betalingen en ik kan niet meer bij hen terecht tot de dag erna tijdens de kantooruren. Ik bel vandaag terug om 09:10u. Ik kies in de opties om geholpen te worden in het Nederlands. Ik krijg een bandje waarop een stem me vriendelijk zegt dat de dienst gesloten is en bereikbaar is elke dag van 08u30 tot 17u. Maar het is 09:10???

  Ok opnieuw bellen dan maar. Deze kies ik dan maar voor het Frans. Ik wil immers graag geholpen worden, niet? Weer beginnen ze over die bewuste factuur van € 140,00. Ik leg hen in mijn beste Frans uit dat ik hiervoor al twee maal gebeld heb en dat ik moest wachten op mijn driemaandelijkse factuur. Er kan niets meer aan gedaan worden want de vervaldag van de factuur is bereikt, vertelt men mij vriendelijk (alhoewel, vriendelijk?). Dat zijn de procedures. Of de jaarfactuur betalen of geen tv en de technieker heeft de eerste dagen sowieso geen tijd om me opnieuw aan te sluiten, ook al betaal ik onmiddellijk. Er kan dus geen driemaandelijkse factuur meer opgesteld worden. Ik probeer duidelijk te maken dat IK wel degelijk binnen de correcte termijn verwittigd heb, maar dat er duidelijk iets misloopt op hun dienst. Ze vinden hier geen enkel spoor van en willen daarom geen enkele tegemoetkoming doen. De procedures zijn er om gevolgd te worden. Ik vraag om doorverbonden te worden met de verantwoordelijke. Ik krijg een zekere Erik aan de lijn. (hij wilde me zijn achternaam niet geven, ik heb hier zeker 3 maal naar gevraagd). Zelfde verhaal, erger nog, hij beweerde dat ik hier geen enkel bewijs van heb en dat wat hem betreft mijn verhaal niet klopt. Ik zou helemaal geen contact hebben genomen i.v.m. die factuur. Ik heb hem met handen en voeten uitgelegd dat dit wel het geval was, dat de info die ik gekregen heb dat een maandelijkse betaling niet kon, maar wel per kwartaal, toch bewijs genoeg is dat ik wel degelijk met iemand gesproken heb. Zijn antwoord hierop is dat ik deze info evengoed van het internet zou kunnen gehaald hebben. Hij wilde me niet doorverbinden met zijn verantwoordelijke, noch met de boekhouding. Hij gaf me enkel een faxnummer van de boekhouding waarnaar ik dan maar eens fax moest sturen. Dat hij er niets aan kon veranderen en dat het zo is en dat ik geen enkel bewijs heb dat Brutele in fout zou zijn.
  Nu vraag ik me af welk bewijs jullie nodig hebben. Moeten wij vanaf nu elk gesprek opnemen om ‘bewijsmateriaal’ te verzamelen?.
  Deze man dreigde er nog mee dat ik een hele hoop schadevergoedingen zou moeten betalen als ik bij Brutele zou weggaan ingevolge hun onkunde om mijn probleem op te lossen. Ik zou een jaarcontract getekend hebben. Daar weet ik niets van, dat stond niet zo vermeld bij de pack op het internet. De kleine lettertjes zeker…?
  Ik ben ten einde raad, zoveel onbeschoftheid en klantonvriendelijkheid ben ik in mijn hele leven nog niet tegengekomen.
  Ondertussen heb ik al twee faxen gestuurd naar de boekhouding met de vraag om me DRINGEND te contacteren, maar uiteraard heb ik helemaal niets gehoord.

  We zijn ondertussen 2 dagen en 4 faxen verder en heb nog steeds niets gehoord.

  Nog even erbij vermelden dat ik wel elke maand trouw mijn lidgeld voor mijn pack (47,50 €) betaal.

 • Ik ben nog nooit terug gecontacteerd geweest voor een probleem bij VOO. Het is gewoon een bende onbeschofte boeren en amateurs, ik heb er geen beter woorden voor.

  Ik heb op Café Numérique met die mensen eens gepraat over de beschikbaarheid van de catalogus voor de niet-franstalige zenders. De uitvlucht die ze je aan de helpdesk hebben verkocht is dus onwaar… het heeft te maken met capaciteit en bandbreedte!!!
  Hou je vast aan de takken van de bomen: de tv-gids met welk programma momenteel bezig is, zorgt voor het grootste deel van de bandbreedte!. Volgens VOO is het doorsturen van wat tekst en die up-to-date houden, veel data-intensiever dan het doorsturen van een MPEG video stream.
  Ik heb zo’n donkerbruin vermoeden dat ze tegen mij ook niet helemaal serieus waren.