Magdawel?

Foto Niko

De dienst urbanisme pakt dezer dagen uit met een nogal in het oog springende voorlichtingsstunt.
Na vier jaar brusselervaring is er nog maar weinig waar ik vreemd van opkijk, maar toen ik vorige donderdag tijdens een avondwandeling op de brede middenberm van de Poincarélaan, ter hoogte van de Europa-esplanade (bij het Zuidstation) op dit felroze droomhuisje stuitte, dat hier ineens als een verdwaalde paddenstoel uit de grond was geschoten, bekroop mij toch weer even een “welwel,-wat-mag-dat-nou-weer-wezen”-gevoel.
Het blijkt om een initiatief te gaan van staatssecretaris voor Stedenbouw, Françoise Dupuis.
Ik merk dat jullie het er nog niet over gehad hebben, vandaar dat ik je alvast een paar kiekjes stuur.

Groeten,
Niko.
http://www.magdawel.be/


Foto Niko Versmessen

Share
 • Dat huis is tof, hoe meer kleur hoe beter in Brussel me dunkt. Die foto met die vlammenzee op op de openingspagina van de website is ook nog leuk. Jammer genoeg als je 1 keer de website binnengaat, sprint je je digitaal direct weer naar buiten om je ogen nog tijdig te redden.

  Het Brussels hoofdstedelijk gewest mag toch dringend eens een designer/webmaster in dienst nemen met een beetje een neus voor wat mensen naar een site lokt en doet blijven/terugkomen. Er staan op die startpagina misschien 40 buttons in font size 6…

 • Thijs

  Da mag zekers, heel knap initiatief. Ook de campagne op zich is fris en vernieuwend en zeker niet vingerwijzend zoals meeste campagnes van de overheid. Tja, over de site zelf, vanop de intropagina wordt men blijkbaar doorgestuurd naar site van het gewest, die verdiend inderdaad een serieuze ‘restyling’ idem trouwens voor de site van Brussel.
  Verder mag het huisje er zeker wezen! (‘k dacht trouwens eerst dat het reclame was voor Batibouw).

 • Jo

  Straf wel dat ze dat dan net aan het Zuidstation zetten, waar het Gewest zelf al sinds 1989 de mensen met onteigeningen aan het lijntje houdt. Maar zelfkritiek kan nooit kwaad 🙂