Categorie├źn
Den Vijfhoek

Autoluw

Niet iedereen gelukkig ?

Share

Indien U nu niet in Brussel woont, dan verheugt U zich nu al op die zondag waarop U binnenkort met de wagen, fietsen achterop, richting Brussel begeeft om dan met een brede glimlach in het midden van de weg te gaan slalommen. En het weze U gegund.

Zoals algemeen geweten is Brussel de enige stad waar de oppervlakte van autoluwe zo groot is (men is er nog fier op ook), je kan praktisch niet binnen de 19 gemeenten met je auto, maar ook niet buiten ! En dit is net wat me stoort… Andere steden zoals Antwerpen make de stadskern autoluw. Dit geeft de mensen die binnen deze kern wonen de mogelijkheid om hun wagen daarbuiten te parkeren om dan de stad ‘uit te vluchten’, of gewoon om eens ergens anders te gaan.

De Brusselaar zit opgesloten in eigen stad… Ik, als nieuw Brusselaar, heb op korte tijd een mooie band opgebouwd met deze stad. Maar als je mij erin wil opsluiten, wil ik weg (Typisch!). Als compensatie is het openbaar vervoer gratis, ttz de MIVB (volgens hun site mag ik niet linken!)…. maar daarmee geraak ik niet in de Brusselse rand, laat staan de Kust.

Share