Categorieën
Faits divers

Schaarbeek : speelkasteel onder vuur?

Elize (met hulpwieltjes) en Nats (zonder) fietsten die zondagmorgen gezwind door het Josaphatpark. De parkieten krijtten in de bomen (tja, wat voor ’n lawaai maken die brusselse grasparkieten?) en de konijntjes keutelden lustig in het dauwfrisse gras. De haan zat achter een paar frigide kippen aan en de ezel -wiens naam mij nu even ontsnapt- mijmerde bij het zien daarvan gelaten over de (on)zin des levens. De zon barstte uit haar voegen en warmde gemoedelijk mijn glimmende schedel op. En na al die jaren tintelde nog steeds dat tikkeltje trots omdat ik die knappe griet aan mijn zij de mijne mag noemen (niet luidop natuurlijk -kwestie van de haan niet te bruskeren)
“Vader, mogen we naar het speelplein?”
“Da’s de bedoeling, zoon.”
“Joepie”
Vreugde, plezier en jolijt alom -behalve misschien voor de eerder vermelde kippen. Deze dag kon niet meer stuk.
Het speelkasteel ; strikt verboden toegang !
Wat niet van het speelkasteel, pronkstuk van het speelpleintje aldaar, gezegd kan worden.
Want dat leek wèl stuk. Enfin, je mocht er toch niet meer op. Afgespannen met nadars en roodwitte-tape waarop de parkwachters melding maakten dat dit polyvalent speelplein-element tot hun grote spijt niet meer betreden mocht worden.
bericht van de parkwachters
En de reden hiervoor, daar hadden we het raden naar. Vrouwlief ( wat dacht je hiervan, Maitè : beter dan “mijn madam”? ) en ikzelf onderwierpen het toestel aan een nauwkeurige inspectie maar merkten niks verdachts, vreemds of onveiligs op. Ook de plaatsvervangende dierenverzorger kon ons niks wijzer maken.

Veroorloof me dan ook deze oproep, dit dringend verzoek om opheldering: wat is hier aan de hand? Hadden ze ( de diensten van de gemeente Schaarbeek) nu eindelijk een paar herstellingen uitgevoerd , nieuwe schommels aangebracht , het zand in de zandbak opgehoogd en de ondergrond onder het speelkasteel in kwestie verzacht. En nu dit.

Wie biedt mij en mijn koters soelaas? Wij danken u bij voorbaat,

Uw dienaar,

Wouter Vangelwe

Share

Door Wouter Vangelwe

Immigrant uit het het westen des lands. Bon Belge sinds zijn huwelijk met Waalse madam en het voortbrengen van tweetalige bengels.