Categorieën
Resto, Café & Uitgaan

Babeko

In een ver verleden, toen ik nog naar school ging in de Moutstraat en de Plukvogel en Stef zijn café nog op de Oude Graanmarkt gevestigd waren, liep ik bijna dagelijks in de buurt van het Sint-Katelijneplein. Het was er altijd al erg levendig, maar de laatste jaren is de buurt echt uitgegroeid tot een interessante plaats om op stap te gaan.

Terug naar het heden. Op het programma zaterdagavond stond restaurant Babeko. We hadden er alleen maar goeie dingen over gehoord, en dat moest dus uitgeprobeerd worden.

Het restaurant was al redelijk gevuld toen we binnen kwamen, maar er we konden gelukkig nog kiezen. Een plaatsje aan het raam was geen probleem. Het terras lieten we liever links liggen, en daar kregen we een paar uur later geen spijt van. Het eerste wat hier opvalt is dat Nederlands spreken geen optie is (“U hebt lust op parels?” lezen we op de NL-vertaling). Mijn gezelschap wijst er op dat de menu-kaarten bij zijn vorig bezoek niet eens drietalig waren, zoals diegene die nu voor ons liggen. Soit.

Babeko is een à la carte restaurant, het enige menu dat aangeboden wordt, vinden we van mindere kwaliteit. We nemen als aperitief champagne van het huis en krijgen een glas Taittinger champagne (€7) met een bordje olijfjes als amuse gueule.

Als voorgerecht gaan we voor een “Tatin van geitenkaas met gekarameliseerde tomaten en verse thijm” (€10,5) en een “émince van gevogelte en garnalen” (€8,5). Het slaatje is mooi gepresenteerd maar mist scherpte. We proeven van de geitenkaas en stellen vast dat dit heel erg lekker smaakt.

Ondertussen is de wijn ingeschonken. We kozen voor een Australische rode “Shiraz” van Brown Brothers (€31). De ober stelt voor om de wijn wat zuurstof te geven en onze smaak papillen wat te blussen na de champagne met brood. De wijn heeft een sterke rode bessen en houtsmaak en blijkt een absolute voltreffer (dringend opzoeken voor een eigen aankoop).

Als hoofdgerecht komt er een “Gegrilde tonijnmedaillon op een bedje van linzen en garnaalboter” op het bord. De tonijn smaakt overheerlijk en is vergezeld van lekkere gestoomde seizoensgroentjes.

Als het dessert in zicht komt, blijkt mijn gezelschap zijn favoriete dessert “Sabayon van limoncello” (€8) van de kaart verdwenen. Geen probleem, op eenvoudig verzoek wordt dit voor ons klaar gemaakt. We appreciëren dit gebaar, bestellen er nog een koffie (€2,5) bij en genieten van de sabayon.

In totaal betalen we samen €117 voor onze apero, 3-gangen, koffie en wijn. Prijs kwaliteit vinden we dit een erg interessante formule. De bediening is ééntalig frans, maar wel erg flexibel en zeer deskundig. Warm aanbevolen.

Meer info: Babeko, Sint-Katelijneplein 26, 1000 Brussel.

Share