Categorieën
Brussel Actua Den Vijfhoek

Gesloten monument

Ben hier verdomme toch wel lichtjes gefrustreerd van deze Open Monumentendag terug gekomen. Samen met mijn wederhelft zijn wij er de personen niet naar om voor dag en dauw op te staan, ondertussen een grote lijst van monumenten te hebben voorbereid. Maar dit is niet onze eerste keer, dus had een we stiekem toch een beetje gepland.
Op het plan stond ondermeer het Rekenhof (Regentschapstraat). Ik had de vliegende reporter van FM Brussel onlangs nog vol lof over dit gebouw horen spreken.

Volgens het officiele begeleidende boekje (de digitale link is verdwenen), was dit op zaterdag en zondag open tusen 10u en 17u. Groot was onze verbazing toen we daar om 15h arriveerden en verwelkomd werden op een nors en gedecideerd “C’est fermé”. Niet alleen waren we verbaasd, maar toch wel lichtjes gefrustreerd… hadden we dit nu eens mooit gepland!
De gastvrijheid van de daarentegen maakte alles terug goed. De Egyptische tempels in de Lakense straat waren een unieke ervaring… Uit respect voor de vraag van de leden heb ik geen fotoos gemaakt, anders had ik er hier graag enkele met jullie gedeeld.

Share