Categorieën
Brussel Actua

Panamarenko geland in Brussel

In het Museum voor Schone Kunsten loopt vanaf vrijdag een grote Panamarenko-retrospectieve. Voor de eerste maal is het omvangrijke oeuvre van de Belgische kunstenaar, pseudo-wetenschapper en dromer quasi volledig bij elkaar gebracht. Panamarenko was zelf onder de indruk van dat oeuvre toen hij donderdag kwam kijken. In die mate zelfs dat hij ter plekke besliste om met zijn werk te stoppen.
Lees, kijk en luister meer op brusselnieuws.be …

Meer nieuws uit Brussel:

  • Moureaux: Brussel moet vliegtuiglawaai slikken “Brussel zal zijn deel van het vliegtuiglawaai moeten verdragen,” zo zegt de voorzitter van de Brusselse PS Philippe Moureaux. Op die manier bekent het boegbeeld van de grootste Brusselse partij kleur in het vliegtuigendossier.
  • Creatief met afval in de Anneessenswijk De Anneessenswijk wil van een van zijn grootste kwalen, het vuil, drie dagen lang een troef maken. Van vrijdag 29 september tot en met zondag 2 oktober maakt Basurama, wat ‘hou van afval’ betekent, een feest van afval in de Anneessenswijk.
  • Cokeries du Marly gaat tegen de vlakte Twintig voor vier, 27 januari 1993. De laatste partij cokes wordt uit de ovens van de Cokeries du Marly geduwd. Het was de laatste zucht van de cokesfabriek die gedurende zestig jaar dag en nacht heeft gedraaid. Begin oktober gaat alles tegen de vlakte.
  • Simons blijft uit Poetins buurt Henri Simons (Ecolo), eerste schepen van de stad Brussel, weigert op 3 oktober de opening van Europalia Rusland in Bozar bij te wonen. “Uit respect voor de democratie, het leven en de artistieke vrijheid” wil hij uit de buurt blijven van eregenodigde en Russisch president Poetin.
Share