Categorieën
Podium

Astoria Goes Classic

Hotel Astoria Brussel
Iedere zondagochtend om 11.00u kan je in het Astoria hotel te Brussel (Koningsstraat 103) genieten van een klassiek stukje kamermuziek. Het volstaat om even te bellen naar 0900 288 77 en je tickets te reserveren (10 Eur. per persoon). En dan mag je op zondag de schitterende inkomhal van dit vijf-sterren juweeltje betreden.

Afgelopen weekend waren mijn significant other en ikzelf voor het eerst getuige van dit stukje cultuur in de Brusselse binnenstad. Op het programma stond piano en cello. Te vroeg als we waren, konden we nog even genieten van de schilderijententoonstelling in de prachtige lobby van het hotel . En kwamen we meteen tot een vaststelling : het publiek bestond voornamelijk uit de opperste franstalige Brusselse BCBG-top, een “ons-kent-ons”-wereldje, dat hier blijkbaar vaste afspraak heeft iedere zondag. We stonden erbij en keken ernaar. Hoe een dame van ietwat gezettere leeftijd met heel veel tralala een rondje maakte voor al haar vriendinnen in haar Chanel deux-pièceke om te tonen hoe ze drie kilo was afgevallen. Hoe alle toonladders van de Franse taal bespeeld werden en weergalmden doorheen de inkomhal. Hoe de dame achter mij bij het binnengaan totaal verontwaardigd was omdat ik haar niet had laten voorgaan (waarom is mij nog steeds een raadsel – ik zal mijn etiquette-boek nog eens moeten doornemen).

Het concert zelf was prachtig. In de kleine zaal, waar we op de eerste rij mochten plaatsnemen, was de muziek bijna voelbaar. Het loont dus zeker de moeite om op zondagochtend eens naar het Astoria te trekken. Voor de klassieke kamerconcerten, maar zeker ook voor het spectakel eromheen!

Share