Categorieën
Podium

Portie Poëzie in Jette

Jamal BoukhrissDit najaar viert de
Nederlandstalige bibliotheek van Jette
feest, naar aanleiding van haar 25-jarig bestaan. Om deze bijzondere verjaardag te vieren, wordt er een verwendag georganiseerd voor de lezers/leners, wordt u getrakteerd op een Portie Poëzie, zijn er workshops voor jongeren, is er een ontbijtvoorstelling voor het gezin en wordt het boek “Bijzondere Jetse verhalen” voorgesteld.

Portie Poëzie
Op vrijdagavond 21 oktober pakt de bibliotheek uit met Portie Poëzie. Op het programma van deze literaire avond staan voor de gelegenheid allemaal bekende Brusselse namen:

  • Brusselaar van het Jaar Freddi Smekens is vooral bekend ook omwille van zijn pittige stukjes in “Brussel Deze Week”.
  • Frank De Crits debuteerde in ’62 als dichter met “Ontgroeiing”, waarna nog een tiental dichtbundels volgde. Hij is ook een van de drijvende krachten achter “Het Groot Beschrijf“.
  • Prozaschrijver, dichter en essayist Geert Van Istendael verwierf grote bekendheid met goed gedocumenteerde boeken over België en Brussel zoals “Het Belgisch labyrint of De schoonheid der wanstaltigheid”, “Arm Brussel” en “Bekentenissen van een reactionair”.
  • Creatieve veelvraat Hanneke Paauwe maakte meteen indruk met haar debuut “Bijten in het toeval”, maar staat ook bekend als kindertheatermaakster en beeldend kunstenares.
  • Andere duizendpoot op het programma is Jettenaar Guy De Simpele, muzikant, beeldhouwer, schilder, dichter, jeugdtheatermaker en binnenschipper. Voor Portie Poëzie wordt hij vergezeld door danser Bakyt, trekzakspeler Mars Moriau, violist Wim Van Parijs en celliste Hilde De Keuster.
  • Acteur en tekstschrijver Jamal Boukhriss maakte zijn scènedebuut in de Beursschouwburg met de solo “Het onthaal van Ismael Stamp” en op het scherm als de huurmoordenaar “Abdel” in de serie “Thuis”. Afgelopen september bracht hij “Alleen tegen de wereld” in de Beursschouwburg.
  • De Cubaan Rey Cabrera is een grootmeester-tresero uit de regio van Santiago de Cuba. Deze kwieke zestiger heeft banden met zowat alle grote namen van de Buena Vista Social Club, van de overleden Compay Segundo tot Maria Ochoa en Ortiz Verdecia… De tresgitaar, een aangepaste gitaar waarbij de zes snaren in drie paren gegroepeerd zijn, is het favoriet authentiek Cubaans instrument van Cabrera. Rey brengt traditionele muziek op een zeer persoonlijke wijze en componeert zijn eigen nummers. Naar aanleiding van Portie Poëzie brengt hij zijn eigenste “Canto a Bruselas” ten gehore.

Portie Poëzie vindt plaats op 21 oktober 2005 om 20 uur in de polyzaal (2de verdieping) van de bibliotheek – Kardinaal Mercierplein 6. Gratis toegang. Voor meer informatie: de Nederlandstalige bibliotheek van Jette – 02/427.76.07.

(via michel)

Share