Categorieën
Brussel Actua

Liefde van Brusselaar voor de fiets groeit

Steeds meer Brusselaars vinden de weg naar de fiets als vervoersmiddel. Uit tellingen van de fietsorganisatie Pro Velo blijkt dat het aantal fietsers in het Brussels Gewest op een jaar tijd met de helft gestegen is. Lees en luister meer op brusselnieuws.be …

Meer nieuws uit Brussel:

  • Elsene valt over busvak op Kroonlaan De experimentele busbedding op de Kroonlaan kan op veel bijval rekenen van de busreizigers, maar brengt tegelijk een storm aan protest in de buurt teweeg. De toekomst van de busbeddingen is plots niet meer zo zeker.
  • Het beschrijf lanceert poëzieparcours Vers Brussel Brussel krijgt in tegenstelling tot Gent en Antwerpen geen stadsdichter, maar een poëzie­parcours door de stad. Op twintig plekken – verbonden door tram 23 – kleuren dichters en beeldende kunstenaars met gedichten het straatbeeld.
  • Confêttia: Brussel in vrouwenhanden ‘Stad in vrouwenhanden’: het is de slagzin van een grootschalig cultureel evenement dat dit najaar in Mechelen loopt, maar het is dezer dagen net zo goed van toepassing op Brussel. De vier grote vrouwenorganisaties van België zetten hun schouders onder ‘Confêttia’, een groots vrouwenfestival op en rond de Kunstberg.
  • Nieuwe tram te breed voor sommige stations De tramstations zijn te smal voor de nieuwe trams. De MIVB moet tien stations aanpassen om de nieuwe tram die tien centimeter breder is, er te laten passeren.
Share