Categorieën
Brussel Actua

Stripmuseum verlost van financiële problemen

De schuld van het Stripmuseum in de Brusselse Zandstraat wordt kwijtgescholden. Daarmee verlost federaal minister Didier Reynders (MR), bevoegd voor de Regie der Gebouwen, het stripmuseum van zijn zware financiële problemen. Lees, luister en kijk meer op brusselnieuws.be …

Meer nieuws uit Brussel:

  • Werk centraal in beleidsverklaring van Picqué De modernisering van de Brusselse Gewestelijke Dienst voor Arbeidsbemiddeling (BGDA) en Brussel aantrekkelijk maken voor bedrijven. Dat zijn de centrale aandachtspunten in de beleidsverklaring die Brussels minister-president Charles Picqué (PS) woensdagmiddag heeft voorgesteld aan het Brussels parlement.
  • Boeken ontlenen wordt eenvoudiger In de nabije toekomst zal de bibliotheekbezoeker met zijn lenerspasje in alle zestien de Nederlandstalige bibliotheken van Brussel boeken, cd’s of dvd’s kunnen lenen.
  • Deflo gebruikt voor het eerst hoofdstad als decor Na zeven boeken over het Mechelse speurdersduo Bosmans en Deleu begeeft misdaadauteur Luc Deflo zich voor het eerst sinds zijn debuut in 1999 op Brussels terrein. Hieruit blijkt duidelijk dat de Mechelaar al danig aan het verbrusselen is.
  • Fabergé legt zijn gouden eieren in Brussel Sinds woensdag kunt u de tentoonstelling over Carl Fabergé gaan bewonderen in de ING-ruimte aan het Koningsplein. De tentoonstelling maakt deel uit van het Europalia Rusland-festival en steekt de andere exposities letterlijk naar de kroon.

  • Tintin op den buut, nieuwe Brusselse vertaling Kuifje is vertaald in meer dan zestig talen, van Spaans, Duits, Russisch, over exotischer talen als Afrikaans, Koreaans, Vietnamees en Thais tot dode talen als Latijn en kunstmatige als Esperanto. Maar de taal die Kuifje écht sprak, het Brussels, werd tot voor kort schromelijk over het hoofd gezien.

Share