Categorieën
Brussel Actua Den Vijfhoek

Bye bye blue balloon …

De Brusselse Noordwijk is volgend jaar een attractie kwijt : de vertrouwde Belgacom ballon die vanop het Gaucheretplein een paar keer per dag de lucht in gaat, geeft er de brui aan. Slachtoffer van een slechte marketing ? Of een te slechte ligging ?

Belgacom ballon

Toen de ballon een jaar of drie geleden gelanceerd werd en we er van op kantoor pal op uitkeken, waren enkele collega’s dolenthousiast. Maar we zijn er tot nu toe nooit naartoe geweest, net als vele andere mensen die in de buurt werken of wonen, veronderstel ik. Maar waarom ? Want Brussel is vanuit de lucht echt wel de moeite.

Zelf ga ik in het weekend wel es naar het Jubelpark. In de namiddag kan je bij niet te slecht weer via het Legermuseum boven op de bogen lopen. Voordeel : het kost je geen eurocent en je krijgt er geen zeemansbenen zoals boven in die ballon. Probeer daar maar es met je lens in te zoomen op Sint-Michiel die bovenop het stadhuis staat.

Blijft de vraag : aan wie kunnen we hem kwijt ? En belangrijker : wat nemen we in de plaats ? Parijs heeft zijn Eifeltoren en Tour Montparnasse. Brussel dan toch maar zijn Tours Belgacom à la passerelle ? Of heeft iemand een origineler idee ?

Share