Categorieën
Brussel Actua

Brussel – centrum van de wereld

Het rond punt Schuman lijkt bij wijlen op het centrum van de wereld. Betogingen, manifestations, tracten van over de hele wereld komen naar de Europese wijk afgezakt in de hoop de politieke instanties te beïnvloeden. Meestal gebeurt dit zeer vreedzaam, meestal is de politie-begeleiding uiterst efficiënt. Meestal is er ook weinig hinder voor de mensen die in de wijk werken.

Het volstaat dus om elke dag eens te komen kijken op Schuman, om een idee te hebben wat er op onze planeet gaande is…

Sommige betogingen verlopen erg kleurrijk: Ehtiopische NGOs protesteren voor het Consilium et Berlaymont tegen de repressie van President Melese Zenawi.
Ehtiopische NGOs - Schuman 2005-11-10

Andere protesten zijn wat éénzamer, maar daarom niet vastberaden: deze Wit-Russen staan hier al een week om te protesteren tegen het onterecht opsluiten van politieke gevangenen…
Belarussische betogers - Schuman 2005-11-10

Volgende week meer van ’t zelfde?

Share

Door Thomas

Thomas VAN WAEYENBERGE, geboren en getogen in Brussel, vader van 3 jonge kinderen, en actief in institutionele relaties op wereldvlak. Cosmpoliet die toch graag thuis komt in Brussel: “One’s destination is never a place, but a new way of seeing things.” – Henry Miller. Interesse in fotografie, architectuur, urbanisatie en duurzame ontwikkeling. Contact: www.wacondah.com of vw.thomas@gmail.com. Foto's op www.flickr.com/wacondah. Located at Schuman 6 - with an attitude.