Categorieën
Brussel Actua

Muziekpublique vindt eigen stek in zaal Molière

Het Elsense FDF heeft nog wat tegengeprutteld, maar de kogel is door de kerk. Muziekpublique neemt minstens voor de komende vier jaar het beheer van zaal Molière in de Galerij van de Naamsepoort over van de gemeente Elsene. Het wereldmuziekcentrum is zo blij met de vaste stek, dat het de komende weken het ene optreden na het andere organiseert.. Lees meer op brusselnieuws.be …

Meer nieuws uit Brussel:

  • Grouwels sleutelt aan Impulsfonds voor Minderheden Een paar maanden geleden liet het Forum van Etnisch-Culturele Minderheden of het Minderhedenforum van haar horen omdat ze niet tevreden was over de manier waarop de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) het geld van het Impulsfonds verdeelde. Geen enkele allochtone organisatie kreeg immers subsidies. Brigitte Grouwels (CD&V), bevoegd collegelid in de VGC, stelt nu een aantal maatregelen voor.

  • Belgen herdenken Wapenstilstand Vandaag, 11 september, herdenken Belgen Wapenstilstand dat een eind maakte aan de Eerste Wereldoorlog. Er werd ook hulde gebracht aan de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en aan de gesneuvelden tijdens vredesmissies van na ’45.
  • Brusselse humor onverwoestbaar tijdens oorlog In het Brussels stadhuis loopt een boeiende tentoonstelling over Brussel in de Eerste Wereldoorlog. Aan de hand van spotprenten en Duitse affiches wordt een beeld geschetst van de periode tussen 1914 en 1918. Overleven was toen de belangrijkste opdracht.
  • Sint-Joost noemt mobiliteitsplan een succes In april 2005 startte het gemeentebestuur van Sint-Joost met een nieuw mobiliteitsplan om het sluipverkeer uit de kleine straatjes van de gemeente te krijgen. De proefperiode van 6 maanden zit er nu op en de resultaten zijn meer dan positief.
  • ‘Studs’: FC Brussels achter de schermen In een nieuwe aflevering van ‘Studs’ doet Amadou, een beloftevolle jonge Ivoriaan, mee aan de test van jeugdploegen. Doelman Patrick Nys ontvangt ons bij hem thuis, deze ‘nieuwe man’ toont zijn huishoudkunsten. De spelers van FC Brussels nemen de officiële clubhymne op. En op de meeting tussen de spelers, supporters, het technisch team en de directie wordt over de toekomst gepraat.
Share