Categorieën
Resto, Café & Uitgaan

Comme chez Soi

Van alle Brusselse resto’s besloten we het vlaggenschip eruit te pikken. Comme chez Soi ligt aan het Rouppe plein dat momenteel heraangelegd wordt. Ik heb het nooit een fijne plaats gevonden om tijdens de avonduren rond te lopen en dat is nog steeds het geval. De auto kregen we niet direct geparkeerd zodat we besloten om gebruik te maken van de “service voiturier”.

Het ontvangst in het restaurant werd hartelijk verzorgd door Marie-Thérèse Wynants en Laurence Rigolet (de vrouwen van de chefs). Het eerste wat opviel in het restaurant was het mooie interieur in Art Nouveau stijl. Victor Horta was het eerst wat in mij opkwam, maar ik kon het restaurant (het gebouw) niet terugvinden op zijn biografie.

In de Comme chez Soi kan je voor een menu kiezen of à la carte eten. Op de ééntalig Franse kaart (online nochtans in 3 talen beschikbaar) kozen wij voor het menu “Saison” aan 128€:

  • Rode poon met peulerwten, gesneden oesters met sjalotazijn en haringeitjes
  • Gebakken Sint-Jakobsvruchten gevuld met spinazie
  • Fijne bouillon van griet, crème van steranijs en komijn, gebraden langoustines met zilveruitjes en munt
  • Rollade van fazant met ganzelever en kolen duo, braadvocht met tijm, mengeling van paddestoelen en tuinbonen
  • Krentenbrood met gedroogde vruchten en kaneel, gebakken Pink Lady appel met zure room

Als aperitief kozen we voor een glas champagne Veuve Clicquot Millesime 98, waar we 3 vishapjes bij kregen waaronder een palingkroketje en een hapje met verse tonijn.

Het moeilijkste, maar tegelijk het fijnste moment van de avond is het kiezen van de wijn. De wijnkaart is hier gewoon fantastisch. Omdat onze menu zowel wit als rode wijn kon verdragen, kozen we voor een half flesje wit en een half flesje rood. De sommelier stelde een Saint-Josephe Lyseras 2002 (Côtes du Rhône) voor en een krachtige Margaux, een Lebegorce-Zede uit 95. Een perfecte keuze, en ook qua budget (gezien de wijnkelder) een haalbare kaart (48€ en 70€ om precies te zijn).

Als je het menu bekijkt, dan ziet het er niet eens zo speciaal uit. Maar vergis je niet, wat op het bord kwam was gewoon top. Elk gerecht was een meesterwerkje met een uiterst fijn smaken pallet. Tot onze verbazing kwamen ze bij het hoofdgerecht een extra stukje fazant brengen, waardoor je hier zeker mag spreken over correcte hoeveelheden. De dessert kaart was erg uitgebreid, met koude en warme opties of een selectie kazen. Wij hadden krentenbrood met appel gevraagd en kregen er nog een sorbet van ananas bij.

De koffie was niet inbegrepen en kwam voor 7€ op tafel. Een redelijke prijs want er hoorde een selectie van 6 zelfgemaakte confiserie hapjes bij.

Hoe ik ook mijn best doe, ik kan niets slechts bedenken over het eten. Maar toch waren er een aantal minpuntjes. De ruimte is redelijk klein en wij hadden best wat comfortabeler willen zitten. Je zit bijna bij de tafel ernaast op schoot. Een tweede aandachtspunt was de akoestiek in de zaal zelf. Die vond ik erg matig en vooral veel te luid om precies te zijn.

Bij het verlaten van het restaurant hielpen bovenvermelde dames ons terug met de jassen. De auto stond klaar voor de deur.

Wij betaalden net iets meer dan 200€/persoon voor het menu, met 2 aangepaste wijnen, aperitief, koffie en de service inbegrepen (voiturier en fooi). Duidelijk de duurdere klasse, maar wel een unieke ervaring.

Meer info: Comme chez Soi, Rouppeplaats 23, 1000 Brussel (02/512.29.21).

Share