Categorieën
Brussel Actua

Enkele centimeter sneeuw…

Tramfile!… en Brussel komt bijna tot stilstand.
Vannacht is er voor het eerst dit seizoen sneeuw gevallen. In tegenstelling tot een vorige keer dat ik mij zo’n event herinner was het dit keer wel voorspeld. Gisterenavond, tijdens den aperitief (dit moet net voor negen uur geweest zijn), is de storm begonnen.

In Vlaanderen is 1750 ton zout gestrooid, in Brussel lag alles nog ondergesneeuwd deze morgen. Tramrails moesten deze middag nog worden ontdooid, bushaltes lagen ondergesneeuwd. En het was niet alleen de overheid, ik was weer eens een van de weinigen die de sneeuw voor de deur had geruimd (hoewel we daar in principe een gerant voor hebben)! Daar waar mensen metro/tram/bus op en af moesten, was het telkens spiegelglad (De MIVB was wel zo vriendelijk om de mensen op het gevaar te wijzen!)

StormschadeNaast de sneeuw hebben we ditmaal ook af te rekenen met stormschade. In de Koningstuin (Maalbeekvallei) hebben een aantal bomen het begeven onder het geweld van de wind. De paden zijn bezaaid met grote en kleine takken. Dat het de paden zijn, daar hoeven we ons geen zorgen over te maken, de paden en het grasperk zien er momenteel even wit uit 😉
Dit doet me eraan denken, mijn auto staat onder een boom geparkeerd aan de vijvers van Elsene! ‘k Zou misschien beter nog eens naar buiten gaan om te checken.

Nog wat sfeerfoto’s:
Koninstuin Auto blokkeert slippende bus

Share