Categorieën
Faits divers

Mijn straat bestaat niet…

Een staaltje bureaucratie.

Share

Deze morgen hebben mijn wederhelft en ik uiteindelijk een contract getekend die ons eigenaar maakt van een appartement. Aangezien ik hier verlof had voor genomen, had ik me voorgenomen de rest van de dag de effectieve verhuis voor te bereiden.
Eén van de taken uit dit pakket bestaat uit het bemachtigen van de nodige formulieren om gas en electriciteit over te dragen aan de volgende huurders. Vroeger ging ik hiervoor naar één van de kantoren van Sibelgaz, vandaag deed ik hetzelfde maar werd duidelijk gemaakt dat ik dit telefonisch dien te doen (Hiervoor mag je dus wel van de telefoons binnen de kantoren gebruik maken). De reden die hiervoor werd aangehaald is een betere service.
De telefoonconversatie duurde 10 minuten, waarbij een groot deel werd besteed aan het zoeken naar onze straatnaam. De Renbaanlaan bestaat niet volgens Sibelgaz. Deze naam heeft het niet gemaakt tot in de databank 😉 Ook de databanken van de taxichauffeurs schijnen geen referenties naar Renbaanlaan te bevatten. Ik mag eigenlijk al van geluk spreken dat de Post de weg hierheen weet te vinden!
Ons volgende appartement is in “Rue du Framboisier“, niet in de Frambozenstruikstraat. Gewoon omdat het veel mooier klinkt, vind je ook niet? Indien geinteresseerd in een ruim appartement met 2 kamers, gil eens 😉

Share