Categorieën
Brussel Actua

Molenbeek blijft strijden tegen verloedering

Aan de oevers van de Vlaamse Poort wapperen 34 kleurige windmolens op de golven van de wind. Ze staan symbool voor de vernieuwingen die Molenbeek de afgelopen jaren kende. In januari staan er nieuwe werken op stapel. Lees meer op brusselnieuws.be …

Meer nieuws uit Brussel:

  • Het rommelt in de Brusselse PS Er is onenigheid ontstaan bij de Brusselse PS. Nu burgemeester Thielemans ziek is, hadden de PS-schepenen Carine Vyghen of Jean-Baptiste De Crée hem moeten vervangen, maar het werd Faouzia Hariche (PS), Brusselse schepen van Onderwijs.
  • Schaarbeek en Evere maken plannen voor woonwijk De gemeenten Evere en Schaarbeek hebben hun plannen voorgesteld voor de oude site van het Josaphatstation. De terreinen zijn nu nog eigendom van de NMBS. Maar het gewest zou die willen kopen om daar een nieuwe wijk te ontwikkelen. De betrokken gemeenten, Schaarbeek en Evere, hebben nu een ontwerp van Bijzonder Bestemmingsplan vastgelegd om de algemene lijnen van het gewest verder uit te werken.
  • Dienstencheques ook voor flexibele kinderopvang De Brusselse VLD wil dat er op korte termijn tweehonderd kinderopvangplaatsen bijkomen. Die extra plaatsen zouden een aanvulling vormen op de bestaande, reguliere kinderopvang. Volgens de VLD is er in de hoofdstad grote nood aan flexibele kinderopvang en dienstencheques zouden dat mogelijk maken.
  • Europese Unie moet toeristen naar Brussel lokken Brussel moet de aanwezigheid van de Europese Unie meer in de verf zetten om toeristen aan te trekken. Daarvoor worden een aantal initiatieven opgezet, zo staat in het toerismeplan 2006-2016.

Share