Categorieën
Den Vijfhoek Resto, Café & Uitgaan

Restaurant Mirante

Mijn ‘after cinema’ pizzeria

Share

Al vele jaren is deze kleine pizzeria in Plattesteen mijn absoluut favoriete stek na een avondje cinema in het centrum (dit durft dus al wel eens de gewraakte UGC De Brouckere te zijn).
De pizza’s zijn er schitterend, voor een opinie over de pasta moet ik beroep doen op externe bronnen die mij bevestigen dat deze er ook best mag wezen… het enige nadeel is de grootte van het restaurantje die helemaal niet in verhouding is met diens populariteit. Het gebeurt wel vaker dat men je vraagt om 15 tot 20 minuten te wachten aan de ingang. Het feit dat de meeste klanten met plezier die 20 minuten willen overbruggen wil eigenlijk al veel zeggen over dit pareltje. Je wordt er aangesproken in een mix van Italiaans, Italo-Frans en een occasioneel woordje Italo-Nederlands door een garcon die als je niet oppast er met je lief van door gaat. Kortom, een authentieke Italiaan!
Dus na je volgende concert in de AB, of je zoveelste frustrerende filmsessie in den UGC, weet je waar je nog even lekker kan bijpraten bij een excellente pizza.

Share