Categorieën
Resto, Café & Uitgaan

La Terrasse (Etterbeek)

La TerrasseVorig weekend na een bezoek aan “Trans-Siberian Express” in Jubelpark/Cinquantenaire waren we op zoek naar een plekje om iets te eten. Na wat ronddrentelen zijn we binnengestapt in La Terrasse, op de hoek van de Avenue Des Celtes (nummer 1).

Het is een gezellig restaurant, met uiteraard een groot terras midden het groen. Daar hebben we geen gebruik van gemaakt (het is in Brussel nog steeds winter). Van binnen is het ‘vieux cafe’ stijl, met houten lambrizering en zo. Er hangt een ruime collectie tijdschriften en kranten. De kaart is redelijk uitgebreid (ik heb de kangoeroe-filet geprobeerd, en die was excellent).

Hetgeen ons echter het meest opviel, is dat de bediening uitzonderlijk vriendelijk was. Ik bedoel dat helemaal niet ironisch, maar bloedserieus. De twee dames die ons van alles voorzagen (puur cateringsgewijs, laat dat duidelijk zijn) waren beide franstalig, maar spraken ons in schattig nederlands aan toen we binnen kwamen (okee, we praten soms nogal luid, het was niet moeilijk te raden). Mijn vrouwelijke tafelgenoot had -zoals de meeste vrouwen- 15 a 20 minuten nodig om te beslissen tussen 3 gerechten, maar dat vonden ze kennelijk geen probleem. Het is moeilijk de vinger te leggen op wat ze allemaal anders deden, maar we hadden allebei het gevoel: “waw, zo vriendelijk“.

Een aanrader!

Share