Categorieën
Brussel Actua

Ouders kamperen 3 dagen voor start inschrijvingen

Maandag gaat de derde inschrijvingsronde in de Brusselse Nederlandstalige basisscholen van start. Al sinds vrijdagochtend staan er ouders in de rij om hun kinderen maandag in te schrijven. Lees, kijk en luister meer op brusselnieuws.be …

Meer nieuws uit Brussel:

  • Zuidwijk wil duidelijkheid over bouwprojecten De bewoners van de Zuidwijk in Sint-Gillis trekken opnieuw aan de alarmbel. Ze vrezen dat de gemeente en het Gewest hun buurt in een bureauwijk willen veranderen. Heel wat bewoners zijn al onteigend voor de bouw van kantorencomplexen, maar ze vinden dat het bod veel te laag ligt.
  • Télé Bruxelles wordt 20 jaar De Franstalige regionale tv-zender Télé Bruxelles bestaat dit jaar twintig jaar. Télé Bruxelles was één van de eerste regionale zenders in Franstalig België. Anno 1986 lag de weg voor regionaal nieuws nog helemaal open.
  • Geen gelijk voor erfgenamen Stoclet over meubilair De auditeur van de Raad van State geeft het Brussels Gewest gelijk in het beschermingsconflict met de erfgenamen van de familie Stoclet. Daarmee kunnen de meubels van het Stoclethuis toch beschermd worden.

  • Analoge fotografie heeft geen toekomst meer Een mooie, analoge zwart-witfoto krijgt veel appreciatie. Nadenken over de foto, de charme van het ontwikkelen, de geboren creatie. Maar toch ligt de focus tegenwoordig zwaar op de digitale fotografie. De beroepsfotografe Christiana Mox (71) maakt haar eindbalans op.
Share