Categorieën
Resto, Café & Uitgaan

Tasso – Thurn & Taxis

Gisterenavond zijn we naar de site van Thurn & Taxis geweest om het nieuwe restaurant aldaar eens uit te testen. Naam van het restaurant : “Tasso“. Waar dat voor staat wist ik niet… nu weet ik het wel : een supertrendy, kwaliteitsvol restaurant.. eentje dat (denk ik toch) nog niet is ontdekt door de grote massa. Het decor buiten het restaurant is al fenomenaal maar ook binnen mag het decor gezien worden : heel speciaal. Donker maar toch licht genoeg. Gezellig en toch massa’s ruimte. Loungy muziek maakt het plaatje compleet.

De bediening was perfect tweetalig (een verademing in Brussel) en enorm vriendelijk. Fusion en originele creaties zijn het ordewoord in de keuken. Met andere woorden : we hebben gesmuld… We namen als voorgerecht : sushi voor mijn vrouw (6 stuks aan 12 €) en tandoori gerookte zalm met een heerlijke salade erbij voor mezelf (13 €). Als hoofdgerecht : lamsgebraad met champignons en koriander met couscous (die zonder problemen op vraag van mijn vrouw werd vervangen door aardappeltjes in de schil, (keuze van de chef) en rund tagliata met ricotta salade, parmesaan en een saus op basis van chianti (en nog iets wat ik vergeten ben). Beide gerechten respectievelijk 21 en 20 €. Overheerlijk !
Bij dit alles kwam een Chianti die 28 € kostte (niet van de goedkoopste wijn, maar wel heel lekker en perfect hierbij… goede keuze van de ober). Plaats voor een dessert was er niet meer, maar ook deze zagen er super uit… Het restaurant ligt wat ver van de bekende paden, maar is zeker de omweg waard. Parkeerruimte zat in elk geval. Dit resto staat werkelijk in mijn top vanaf nu! (voor mijn andere recensies over restaurants : zie resto.be (Philippe, Brussel) Ook voor grote groepen vrienden is er plaats : toffe grote ronde tafels waar toch een tien man aan kan zitten.

Nu nog een reden vinden om nog eens iets te vieren, zodat we terug kunnen gaan…

Philippe Putman

Share