Categorieën
Wonen in Brussel

De Glascontainer

Hoe het bezoek aan de glascontainer je iets kan leren over het drankgebruik van je buurt !

Share

Glascontainers, ook in uw buurt!Voor wie het nog niet gehoord zou hebben. Je kan je lege flessen wijn, champagne (en ander glas…) sinds kort niet meer kwijt in de blauwe zak! Brave burger als ik ben, heb ik dus ook mijn voornemens genomen om alle afval te sorteren, inclusief het glas vanaf nu.
Wegens de recente verhuis ben ik op zoek geweest naar de dichtstbijzijnde glascontainer. Na wat verwarring met het gemeentebestuur over de correctheid van hun website (Langeveldstraat / Waterloosesteenweg heeft geen glasbollen…, maar men heeft mij verzekerd dat mijn voorstel in overweging zal worden genomen!), blijkt die zich te bevinden in de De Frélaan (neen, staat niet op vorige pagina 😉 ) Gisteren ben ik met een veel te zware blauwe zak in mijn auto gestapt om naar de glascontainer te rijden, kwestie van mijn bijdrage te leveren voor het milieu!
Na dit bezoek weet ik wat me te doen staat; het gat in de markt is gevonden. Ik richt de lokale AA op, tegen betaling! Stinkend rijk word ik daarmee. De glasbollen puilden uit van de wijnflessen…
Het zou natuurlijk ook kunnen zijn dat Net Brussel misschien nog niet op kruissnelheid is gekomen. Laat ons hopen dat ze er snel werk van maken vooraleer de mensen hun glas niet meer willen sorteren.

Share