Categorieën
Den Vijfhoek Resto, Café & Uitgaan

Face-lift voor het spook naast de opera

Café de l’ opera (naast de Koninklijke Munt), het klinkt best wel statig en cultureel, maar de naam wordt jammer genoeg niet door het etablissement gedekt. Hoewel operabezoek tegenwoordig weer zeer hip is, volgen ze hier (nog?) niet met deze trend. Niet dat dit café moet ontdaan worden van zijn ziel in de huidige trend naar glas, metaal en andere contrasten, integendeel, maar een minimum aan respect voor de klant zou toch wel op zijn plaats zijn.

Het roodplastieken plafond heeft duidelijk betere tijden gekend, hoewel de huisspin er de tijd van haar leven moet beleven, gezien haar productiviteit. De scheefhangende lampenkappen versterken deze afgeleefde indruk. De toiletten (verscholen achter twee prachtige deuren – dit dient gezegd) zijn ronduit vuil, en – tegen mijn gewoonte in – heb ik mijn handen nadien niet gewassen, uit schrik ze nog vuiler te maken.

Nu, hoe zit het dan met de bediening? Zonder krimp nam de ober – in de klassieke zwart-witte outfit – onze bestelling op, maar de bestelde café au lait bleek bij bediening een gewone koffie geworden te zijn. Welwillend bood mijn tafelgenote aan deze te aanvaarden, mits er nog wat melkjes konden gebracht worden, wat gelukkig geen probleem was. Ik, zwartdrinker, heb me mijn koffiekeuze trouwens nog beklaagd: 2.20 euro is ronduit te duur voor een kop met zo weinig smaak – op mijn werk is het semi-industriële extract zelfs beter! De grote bussen met peper en zout (uit de Aldi?) op tafels versterken de indruk dat men afgezet wordt alleen maar.

Ik kan me inbeelden dat sommige mensen hier graag komen voor de sfeer, or for good old times sake, maar voor mij is deze vergane glorie vanaf nu verboden terrein. Natuurlijk, iedereen verdient een tweede kans, maar pas als het er na een face-lift (wat zeg ik, een gewoon gezichtsreinigend masker zou al genoeg zijn) weer uitziet zoals op haar promopagina(vergeet niet op de ‘< ' of '>‘ te klikken voor een 3D-zicht), ben ik bereid die te geven.

Cafe de l’ opera – Prinsenstraat 4 – 1000 Brussel – Tel: +32 2 219 52 96 –Open van 9.00 tot 24.00 doorlopend. Gesloten op zondag.

Share

Door nico

Nico. Bijna 30. Jonge vader. Blijven hangen in Brussel na studies. Ambtenaar. Gewoond in Etterbeek, Aalborg (DK), Oudergem, Etterbeek, München (DE), Schaarbeek en nu Sint-Joost-ten-Node. Levensgenieter (naar eigen gevoel), beetje workaholic (volgens anderen) - maar daaraan wordt gewerkt :-). Bierliefhebber, amateur-kok. Totaal a-muzikaal. Believer van het goede in de mens en/of maatschappij.
Check www.deblauwe.be als je meer wenst te weten...