Categorieën
Podium

Brussels Improvisatie festival

Vlaams Improvisatie Festival (Vif)
24 t/m 28 mei 2006
De Markten, Brussel
www.vlaamsimprofestival.be

Eind mei wordt voor de eerste keer het Vlaamse Improvisatie Festival (Vif) georganiseerd. Vijf dagen lang tonen tien improgroepen uit heel Vlaanderen en Brussel wat er met improvisatietheater allemaal mogelijk is. Op het Vif
krijg je improvisatie in al zijn vormen te zien, van wedstrijden vol korte sketches tot musicals en heuse vertellingen.

Wat valt er zoal te beleven?

Openen doen we met ‘Wurlitzer’, een exclusieve première van de ‘all stars’ improgroep Wappy La Max. Wat het precies wordt, willen de Wappy-spelers nog niet verklappen. Vast staat dat er veel gezongen wordt en het publiek een grote zeg in het verloop van de avond krijgt.

Op het programma staan verder heel wat improvisatiewedstrijden tussen de deelnemende groepen (‘Theatersport’). Er zijn ook twee improspecials waarin spelers van verschillende gezelschappen samenwerken rond een spelformat. Het gaat om ‘More or less’, waarbij het publiek na elke scène mag kiezen of de spelers mogen verderspelen of een nieuw verhaal beginnen, en om een geïmproviseerde musical.

De apotheose wordt een ‘Micetro’ (spreek uit: ‘maestro’), een reuzewedstrijd waarin alle gezelschappen vertegenwoordigd zijn. Op zondagmiddag is er nog een voorstelling ‘Impro for kids’ en kan je ook zelf aan de slag tijdens een open workshop.

Wie doet er mee?

Het Vif is een organisatie van tien improgezelschappen uit Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt en Leuven.

– borRris (Brussel)
– Improfiel (Leuven)
– Improger (Leuven)
– Impro-Noevoo (Hasselt)
– Improrlando (Leuven)
– Improviseer (Antwerpen)
– Inspinazie (Leuven)
– Lunatics (Gent/Leuven)
– Neut! (Antwerpen)
– Wappy La Max (Leuven)

Share