Categorieën
Brussel Actua

Vanhengel wil herziening statuut Brussels Gewest

Brussels minister Guy Vanhengel (VLD) is het eens met Vlaams minister-president Yves Leterme (CD&V) om bij de volgende communautaire onderhandelingen ook het statuut van het Brussels Gewest op tafel te leggen. Leterme zei dat gisteren tijdens de voorstelling van de memoires van Wilfried Martens. Lees en luister meer op brusselnieuws.be …

Meer nieuws uit Brussel:

  • Beelden moordenaars Joe Van Holsbeeck vrijgegeven Het Brusselse gerecht geeft vandaag beelden vrij van de bewakingscamera’s in het Centraal Station waarop de moordenaars van Joe Van Holsbeeck staan. Joe werd vorige week in het station doodgestoken voor zijn MP3-speler.

  • Brusselse mangacultuur explodeert Mangastrips zijn de laatste jaren enorm populair geworden in het westen. Super Dragontoys, de enige Brusselse winkel die gespecialiseerd is in manga, ziet zijn verkoopcijfers stijgen. “Sinds twee, drie jaar is de verkoop van manga’s geëxplodeerd,? zegt Thomas Nguyen, medewerker van Dragontoys en mangakenner. “Er zijn steeds meer mensen die er zich voor interesseren.?

  • Picqué akkoord met voorlopig spreidingsplan De Brusselse minister-president Charles Picqué (PS) begrijpt dat federaal minister van mobiliteit Renaat Landuyt (SP.A) een nieuw spreidingsplan opstelde, zonder overleg met de Brusselse en Vlaamse regering. Volgens Picqué had Landuyt geen andere keuze.

  • Na de fietspremie, nu ook de schoenzolenpremie Ambtenaren van de gemeente Jette die te voet naar het werk gaan, krijgen voortaan een zogenaamde schoenzolenpremie (in het Frans: prime de resemellage). Dat besloot het Jetse schepencollege afgelopen woensdag. De premie bedraagt jaarlijks negentig euro.

Share