Categorieën
Podium

Vlaamse Impro Festival

Voor het ogenblik loopt in De Markten het 1e Vlaamse Improvisatie Festival. Het is de eerste keer dat dit plaatsgrijpt in Brussel, aangezien de ‘sien’ hier redelijk klein is in vergelijking met Antwerpen, Gent of vooral Leuven. Drie jaar geleden is de groep”BorRris” opgericht na een improvisatie cursus in De Markten. Zij zijn dan ook de drijvende kracht achter dit Brussels festival.
Wappy La Max
De openingsact was van Wappy La Max: David Derwael, Ingrid Crollet, Joep Van Lishout & Steven Beersmans. Ze brachten “Wurlitzer”, een concept waarbij het publiek per act kiest uit een lijst van klassieke songs, en daarrond wordt een verhaaltje geweven met telkens die song als apotheose. De keuzes van die avond waren: “Ain’t no sunshine”, “Ze Gelooft In Mij”, “Good Vibrations”, “J’aime La Vie” en “Ich bin wie du”.

In de wandelgangen was ons al verteld dat het een sterke groep improvisators was en dat bleek ook gauw. Joep speelde meestal de underdog, Ingrid nam met veel genoegen de sterke en/of frivole vrouwenrol op zich, Steven is een uitbundige acteur die maar een pruik of bril nodig heeft om van persoonlijkheid te veranderen, en vooral David was heel sterk, soms met een ingetogen monoloog en dan weer compleet over-the-top slo-mo coureur. Ik onthoud vooral David als wielrenner “Ik heb heel mijn leven op een fiets willen zitten en de enige manier waarop dat kon was door het tatoueren van een fiets op mijn gat”, Ingrid’s in-vitro pipetje en Stevens leraars-personage.

Het festival was mijn eerste aanraking met Nederlandstalig improvisatietheater in Brussel, en het smaakt zeker naar meer. Het zal misschien niet evident zijn nog aan kaarten te geraken voor de festival-voorstellingen, maar hou zeker de activiteiten van BorRris in de gaten: volgende voorstelling 17 juni!

Foto’s van de voorstelling: www.pixagogo.com/5043625209
Wappy La Max
Wappy La Max

Share