Categorieën
Brussel Actua

FONUS beschuldigt Louis Michel

FONUS

Op Zaterdag 10 Juni betoogde de Kongolese partij “Forces Novatrices pour l’Union et la Solidarité? (FONUS) met naar schatting 400 man in het centrum van Brussel. De stoet zette zijn weg voort over de Jacqmainlaan en het De Brouckéreplein.

Kop van jut waren EU commissaris Louis Michel en president Kabila. Aanleiding voor de betoging is het naderbij komen van 30 Juni, dag waartegen volgens het vredesakkoord van Sun City de eerste democratische verkiezingen sinds 40 jaar in de Kongolese Democratische Republiek gehouden zouden moeten worden.

De internationale gemeenschap vreest echter dat de politie en het geïntegreerde leger in het land nog te zwak zijn om het veilig en eerlijk verloop van zulke verkiezingen te kunnen garanderen en heeft daarom de verkiezingen reeds meerdere malen laten uitstellen.

Dat is niet naar de zin van menig partij omdat de transitie regering daardoor langer aan de macht blijft. De 60 koppige transitie regering staat onder leiding van president Kabila en 4 vice-presidenten.

Share