Categorieën
0110 Den Vijfhoek Podium

Ook Brusselse muzikanten concerteren voor verdraagzaamheid op 1 oktober

Volgens dit artikel uit de abonnementssectie van De Standaard, zal er ook in Brussel op zondag 1 oktober – exact een week voor de gemeenteraadsverkiezingen – een concert voor verdraagzaamheid plaatsvinden in onze stad, en meer bepaald op het De Brouckèreplein.

Vader van dit idee is, zoals al een tijdje bekend, dEUS-voorman Tom Barman, die op het Antwerpse Sint-Jansplein een concert organiseert met de bedoeling een ander gelaat van Antwerpen te tonen dan datgene waar velen sinds enkele tientallen jaren van zwarte zondagen Antwerpen mee associeren. Hij kreeg daarbij steun van auteur Tom Lanoye en kunstenaar Luc Tuymans. Dit idee is nu overgewaaid naar Gent (waar de namen van Gabriel Rios, Sioen en Absynthe Minded worden genoemd) en ook Brussel.

Voor de Brusselse editie zijn Arno en Marie Daulne (Zap Mamma) hun collega’s aan het aanspreken. Adamo heeft al een invitatie op zak en wil er op 1 oktober graag bijzijn op het Brouckèreplein. Die plek wordt voor de gelegenheid over een paar honderd meter volledig verkeersvrij gemaakt. De politie heeft een aanvraag binnengekregen en bekijkt wat er moet gebeuren op gebied van veiligheid. (via De Standaard)

De officiele aankondiging zou gebeuren begin juli, bij het begin van het festivalseizoen, waar dEUS op Rock Werchter en Arno op Couleur Café met de details zouden uitpakken.

Share