Categorieën
Brussel Actua

Zenne kan deels bovengronds stromen

De rivier de Zenne kan in Brussel opnieuw gedeeltelijk bovengronds stromen zonder gevaar voor overstromingen of geurhinder. Dat blijkt uit een eerste haalbaarheidsstudie van de Zennezotten, een vereniging die ijvert voor meer water in Brussel. Lees meer op brusselnieuws.be …

Meer nieuws uit Brussel:

  • Korpschef zone Brussel-Elsene moet opstappen Tijdens een vergadering woensdag werd er onverwacht een motie van wantrouwen ingediend tegen de korpschef van de politiezone Brussel-Elsene Roland Van Reusel en dus moet de korpschef opstappen.
  • Nieuw ontvangstpaviljoen Atomium voorgesteld Woensdag is het nieuwe ontvangstpaviljoen van het Atomium voorgesteld. Het gebouw, dat een kleine twintig meter naast de gerestaureerde blinkende bollen ligt, zal hoofdzakelijk dienst doen als ticketbalie, maar je zal er ook terecht kunnen voor informatie, een drankje en souvenirs.
  • ‘Commander’ Hensen over ‘Trekkies’ in Brussel “Toen Star Trek op televisie liep, was ik meteen gefascineerd door Spock, vanwege zijn wenkbrauwen en spitse oren,? zegt Sandra Hensen, de penningmeester van de vzw The Belgian Voyage Club (BVC). De BVC is de grootste fanclub voor Star Trek-liefhebbers van België.
  • Vanhengel tevreden met 9 procent via wegenvignet Brussels minister van Financiën Guy Vanhengel (VLD) zegt zich te kunnen vinden in het voorakkoord voor het wegenvignet zoals Waals minister van Financiën Michel Daerden het voorstelt. Volgens dat voorstel zou Brussel negen procent van de vignetopbrengst krijgen. Vanhengel is bereid dat voorstel te verdedigen in de Brusselse regering.
Share