Categorieën
Podium

Klinkende Munt 2006

Dezer dagen organiseert de Beursschouwburg het jaarlijkse Klinkende Munt festival op de Nieuwe Graanmarkt en in de Beursschouwburg zelf. Naast concerten in de tent, bevindt er zich op de Nieuwe Graanmarkt ook een markt, waar je allerlei kraampjes, voornamelijk uit de alternatieve sector, kan terugvinden. Wij waren echter vooral gekomen voor de muziek.

Acoustic Ladyland
In die tent werden we vooral aangenaam verrast door Acoustic Ladyland, een Engelse retro punk jazz band, die zijsprongen maakt naar metal-rock disco en indie rock (althans volgens de website van de Beurs). Bij mij kwamen enkele associaties met John Zorn’s PainKiller of Naked City bovendrijven, maar de aanwezigheid van een saxofonist als frontman bewerkstelligde zeker 50% van deze gedachtenkronkel. Anderzijds waren er ook de tempowisselingen en cut offs die naar Zorn verwezen, naast de voor de hand liggende jazzexcursies. Te volgen groepje.

Clotaire K
Daarna was het de beurt aan de van oorsprong Libanese maar in Marseille residerende Clotaire K. Deze jongeling grossierde in hiphop en breakbeats, gedrenkt in een Arabisch/oosters sausje. Hij bespeelde af en toe een oud (zo’n Arabisch gitaarachtig instrument) en liet zich begeleiden door een co-rapper, een drummer, een bassist en een DJ. Voor het juiste publiek breekt deze man ongetwijfeld potten met zijn afwisselend Franse, Arabische en Engelse raps, het Klinkende Munt publiek beperkte zich hoofdzakelijk tot beschaafd meewiegen en de handen op commando in de lucht steken. Desalniettemin verdienstelijk.

Het concert van Soweto Kinch in de Beursschouwburg hebben we om professionele redenen de vroege ochtend volgend op deze tweede dag van Klinkende Munt aan ons laten voorbijgaan. U kan ook vrijdag en zaterdag nog terecht op de Nieuwe Graanmarkt en in de Beursschouwburg voor nog meer concerten.

Share