Categorieën
Brussel Actua Foto

“Thuis in de Stad” Fotowedstrijd

‘Thuis in de stad’ is de noemer waaronder tal van projecten vallen, die de leefbaarheid in de steden moet bevorderen. Het Vlaams regeerakkoord heeft een Vlaams Stedenbeleid tot een van de prioriteiten gemaakt. Het moet een duurzaam beleid zijn dat structurele oplossingen biedt. De centrale uitdaging is het realiseren van sterke steden. ThuisindeStad.be wil een kruispunt zijn voor al wie in Vlaanderen met Stedenbeleid bezig is. Deze site is bedoeld voor zowel beleidsmensen, investeerders, het middenveld als geïnteresseerde burgers.

De laatste 5 jaar werden wedstrijden uitgeschreven om “burger” of “het middenveld” bij deze “prioriteit” te betrekken. De 13 Vlaamse Centrumsteden moesten gefotografeerd worden (ziehier de resultaten). Wat constateer ik: “Brussel” is niet opgenomen als categorie: hoe kon dit ontsnappen aan onze schitterende fotografen! Nog een geluk dat we deze zomer de eerste échte Brussel-blogt fotowedstrijd hadden waarvan u hetprachtresultaat hierboven kan bewonderen…

Share

Door Thomas

Thomas VAN WAEYENBERGE, geboren en getogen in Brussel, vader van 3 jonge kinderen, en actief in institutionele relaties op wereldvlak. Cosmpoliet die toch graag thuis komt in Brussel: “One’s destination is never a place, but a new way of seeing things.” – Henry Miller. Interesse in fotografie, architectuur, urbanisatie en duurzame ontwikkeling. Contact: www.wacondah.com of vw.thomas@gmail.com. Foto's op www.flickr.com/wacondah. Located at Schuman 6 - with an attitude.