Categorieën
Brussel Actua

Dag tegen homophobie

Execution Vandaag kwamen een deel holebi’s aan de beurs een oproep lanceren voor solidariteit naar alle verdedigers van mensenrechten toe om homoseksualiteit in heel de wereld te depenaliseren. De actie werd mede georganiseerd door het regenbooghuis.
19 juli 2005: twee jonge homosexuelen worden, onder het mom van beschuldiging van verkrachting, ter dood veroordeeld en opgehangen in Iran. In 9 landen staat er doodstraf op homosexueel gedrag, en nog meer landen moet je er niet van dromen om er voor uit te komen zonder een serieus pak rammel of gevangenisstraffen te riskeren (een overzichtje op kaart…) Dat religie er in vele gevallen als excuus wordt bijgehaald mag niemand verbazen. Voornoemde executies waren directe aanleiding om in 20 steden in 12 landen op deze datum, acties te houden.
Dat het een eerste keer was, mag duidelijk zijn aan de geringe opkomst aan de beurs. De spandoeken waren er niet kleiner om. Maar met wat meer ruchtbaarheid kan het volgend jaar zeker een grotere bijeenkomst worden… met dan ook misschien wat meer media-aandacht?
Wat foto’s :
depenalise homosexuality

burning candles against homophobia

Share