Categorieën
Brussel Actua

21 juli: Brussel in nationale feeststemming

Brussel kleurt vandaag zwart, geel en rood voor de nationale feestdag. Het feest barstte donderdag al los met een Bal National op het Vossenplein in de Marollen. Ook vandaag wordt op verschillende plaatsen in de stad volop gefeest: met een militair defilé, gratis toegang tot de musea, muzikale optredens en een spectaculair vuurwerk als afsluiter.Lees meer op brusselnieuws.be …

Meer nieuws uit Brussel:

  • ‘Onheilsprofeten’ over ‘spookregering’ Het tweede jaar van de regering Picqué III zit er op. ‘Een spookregering,’ oordeelt de grootste Franstalige oppositiepartij MR (PRL-FDF) vernietigend. Langs Franstalige kant is vooral de PS kop van jut, terwijl de drie Vlaamse ministers niet meer of niet minder ‘paard van Troje’ genoemd worden. De MR staat op scherp en dat belooft tot aan de federale verkiezingen van 2007 te duren.
  • Geschikte informatici gezocht De Brusselse minister van Economie en Werk Benoît Cerexhe (CDH) heeft in Mo­lenbeek een tweede ‘referentiecentrum’ geopend, ditmaal voor de informatie- en communicatietechno­logie (ICT). Het centrum moet ervoor zorgen dat werklozen met een basiskennis van informatica een betere vorming krijgen, zodat ze in aanmerking komen voor een van de talrijke ICT-vacatures in Brussel.
  • Absynthe Minded op Bruksellive "Een groep mag zich live wat permitteren. Het publiek wil af en toe verrast worden," stelt Bert Ostyn, zanger, gitarist en liedjesleverancier van het Gentse Absynthe Minded. "Soms doen we ‘I’m Waiting for the Man’ van The Velvet Underground. Dan zijn we vertrokken voor tien minuten. Supercool!"
  • Grouwels heeft reserves bij openluchtzwembad Staatssecretaris voor de Brusselse haven Brigitte Grouwels (CD&V) reageert verbaasd op de plannen van minister van Openbare Werken Pascal Smet (SP.A) om aan het kanaal een openluchtzwembad te bouwen. Smet kondigde woensdag aan dat het zwembad er komt tegen 2009 aan de linkeroever van het Becodok, rechtover Thurn & Taxis.
Share