Categorieën
Brussel Actua

Huytebroeck werkt aan Brussels ‘regenplan’

Brussels minister van Leefmilieu Evelyne Huytebroeck (Ecolo) heeft na de zware regenval van vrijdag aangekondigd om binnenkort een regenplan in te dienen bij de Brusselse regering. Met dat plan moeten de risicozones in Brussel beter beschermd kunnen worden. Lees meer op brusselnieuws.be …

Meer nieuws uit Brussel:

  • Grote namen op tweede editie Bruksellive De Brusselse jeugdhuizen zijn er dit weekend opnieuw stevig ingevlogen op de tweede editie van hun eigen festival Bruksellive aan het Groentheater. In tegenstelling tot vorig jaar stonden er dit jaar naast de Brusselse bands ook grote namen op het programma.
  • Fietspaden moeten van Kanaal hoofdas maken Het Kanaal in Brussel staat op het punt om een hoofdas te worden van recreatie en zachte mobiliteit. Binnenkort worden er namelijk fietspaden aangelegd. Een goeie aanleiding voor Brussels by Water en de Brusselse milieu-en fietsersorganisaties om een boot- en fietstocht te organiseren op en langs het Kanaal.
  • Vijfduizend mensen betogen tegen geweld in Libanon Zondagmiddag hebben zo’n vijfduizend mensen in Brussel betoogd tegen de oorlog in Libanon. Vooral de recente aanvallen van Israël op het Libanese stadje Kana zit de betogers, veelal van Arabische afkomst, hoog. Met de betoging willen ze hun steun betuigen aan het Palestijnse en Libanese volk.
  • Stemmenronselaars op pad bij niet-Belgen Vandaag is het de laatste dag dat migranten zich op een kieslijst kunnen inschrijven om bij de komende gemeenteraadsverkiezingen van 8 oktober hun stem te kunnen uitbrengen. Tot nog toe loopt het echter niet storm voor de registratie. Stemmenronselaars zijn nu volop actief in Brussel met een ultieme inschrijfactie.
Share