Categorieën
Brussel Actua

Nederlandstalig theater populair bij Franstaligen

Nederlandstalige toneelhuizen in de hoofdstad trekken veel Franstaligen aan. Maar liefst één bezoeker op vijf is Franstalig. Dat blijkt uit een studie van Brussels schepen van Cultuur Henri Simons (Ecolo). Maar er gaan veel minder Nederlandstaligen naar Franstalige voorstellingen kijken. Maar één Nederlandstalige theaterbezoeker op twintig doet dat.
Lees, kijk en luister meer op brusselnieuws.be …

Meer nieuws uit Brussel:

  • Aantal autodiefstallen gehalveerd Vorig jaar is het aantal autodiefstallen gehalveerd in vergelijking met 2000. Dat komt door een gerichtere aanpak van de politie. En de agenten krijgen veel meer dan vroeger tips uit het misdaadmilieu.
  • Wijngaard moeten wijken voor nieuwbouw De grootste wijngaard van Brussel moet verhuizen om plaats te maken voor bouwgrond. Daardoor zal wijnboer Marc De Brouwer uit Ukkel de komende twee jaar niet meer van zijn eigen wijn kunnen drinken. Zolang duurt het eer zijn wijnplanten in nieuwe grond kunnen verdergroeien.
  • Belgisch weer is geen obstakel voor de zonneauto Voor het eerst rijdt er een zonneauto op de Belgische wegen. Het legt 1.000 kilometer af op twaalf dagen, helemaal op zonne-energie. Maandagmiddag hield de auto een tussenstop in het Jubelpark.
Share