Categorieën
Podium

Billie King in de AB Club

Tine ReymerBillie King stelde gisteren in de AB Club haar eerste CD voor: There you go, my love. Voor sommigen onder u kan de naam bekend klinken (ze traden al op tijdens de Feeerieen), maar voor de anderen: Billie King is de nieuwe girls-only band van Tine Reymer: Nele De Gussem op gitaar, Sara Gilis op toetsen en accordeon, Chantal Willie op bas en vocals en Isolde Lasoen op drums en vocals.


Billie King AB 052Billie King ontstond toen Tine (samen met Tom Pintens) een CD vol nummers geschreven en opgenomen had, en ze wel eens wou toeren met een band van 5 vrouwen. Isolde en Chantal speelden al mee op de CD dus waren snel gevonden, en na wat zoeken vond ze ook de dames voor toetsen en gitaar.

De benjamin van de band, Nele, is pas 18 jaar en was duidelijk wat onwennig bij al dat fotografiegeweld op de eerste rij. Tine had daar minder problemen mee en werkte zich met gemak door een set van de nieuwe nummers en wat Flower for Breakfast covers (“007 oh!”, “Shout”) . Chantal op haar elektrische contrabas en Isolde, strategisch gepositioneerd op één meter van de fotografen op de 1e rij (o.a. dus ikzelf)vormden een geroutineerde ritmesectie die zich met duidelijk plezier nu en dan in de stevige nummers mochten laten gaan. Sara kwam vooral op de voorgrond bij de ballads, soms in duet met Tine. Je merkte soms dat de groep nog niet zo lang samenspeelt – dit was hun 8e concert – maar dat wordt ruim gecompenseerd door de energie en – laat ons eerlijk zijn – de looks. De CD komt uit op 9 october, en de nieuwe single “Swing Low” krijgt wat airplay op Stubru. De volgende keer dat ze in de buurt spelen, is op 2 november in het Candelaershuys in Ukkel.

Billie King AB 050 Nele De Gussem Chantal Willie Isolde

Het volledig album vind je hier: Billie King @ AB Club

Share