Categorieën
Foto Podium

Ingezonden: Kunstbende op Kunstberg

Afgelopen zaterdag namen de enthousiaste jongeren van Kunstbende (een initiatief van de vzw Villanella) bezit van de Kunstberg, en toverden deze om in een Golemeiland. Via een fmbrussel detour belandden enkele foto’s in onze mailbox.

Kunstbende bezet Kunstberg

Uit de persmededeling van Kunstbende :

De Kunstbende is de grootse wedstrijd in kunst waar de voorbije 8 jaar al 15 000 jongeren aan deelnamen. Iedereen tussen 13 en 19 is er welkom en kan er zijn creatief ei kwijt. KUNSTBENDE is een regionaal verankerd netwerk, dat voortdurend groeit. Tientallen ambassadeurs en vrijwilligers zetten zich jaarlijks in en maken de voorrondes tot een succes. Jaar na jaar bereiken ze steeds meer jongeren.

In het verlengde van de ‘tribal gathering’ in Brussel organiseren zij ook allerhande manifestaties vanaf woensdag 22 november. Zo rijdt er een uitbundige KUNSTBENDE karavaan van Aarschot naar Leuven, bezetten KUNSTBENDE beatboxers, skaters, bladers en éénwielers de Grote Markt in Lokeren, infiltreert de Mechelse KUNSTBENDE allerlei culturele festivals en wordt de Biekorfgalerij in Brugge een KUNSTBENDE performance-hal.

Kunstbende bezet Kunstberg

Kunstbende bezet Kunstberg

Share