Categorieën
Wonen in Brussel

Woontours: Brussel met bril

gele lijn
De woontours verkennen Brussel met een woonbril.

We gaan op ontdekkingstocht in het gewest met al zijn charmante, maar veelal ongekende woonmogelijkheden. De binnenstad, de buitenwijken, de duurdere villawijken, betaalbare nieuwbouwprojecten, sociale huisvestingsprojecten en particuliere wooninitiatieven. We staan ook stil bij het gemeenschapsleven, handelscentra, openbaar vervoer, ontspanningsmogelijkheden, Nederlandstalig onderwijs, … Bovendien gaan we op bezoek bij mensen die in Brussel zijn komen wonen. Zij vertellen hun ervaring met de grootstad.

Met de woontours willen we mensen die overwegen in Brussel te komen wonen, maar de stad niet of onvoldoende kennen en met een pak vooroordelen zitten over de streep halen. Natuurlijk kunnen ook Brusselaars op zoek naar een nieuwe stek in een leuke buurt deelnemen.

Hoe gaan we te werk?
Brussel telt 19 gemeenten, elk met een eigen karakter, een eigen profiel en eigen aantrekkelijke kantjes. Daarom hebben we de stad ingedeeld in 4 sectoren. Elke bustour vertrekt vanuit het centrum van de stad naar de buitenwijken en terug. De vijfde tour springen we op de fiets en gaan we “flirten met de Kleine Ring?.

Data van de eerste reeks van 5 woontours: 28/01, 11/02, 04/03, 18/03, 01/04.

Meer info: woneninbrussel.be
Inschrijven: wonen.in.brussel (at) vgc.be

Share