Categorieën
Resto, Café & Uitgaan

“Um Kalsoum” iets duurder

Um KalsoumIn een artikel uit 2004 had Michaël Bellon van Brusselnieuws het reeds over “Um Kalsoum” in Sint-Jans-Molenbeek. Het theehuis werd genoemd naar de gelijknamige Egyptische zangeres (zie foto). Na een trouwfeest van een Syrische en een Vlaming raakte ik er onlangs verzeild.

Wij stonden even te dralen bij de ingang, afgeschrikt door de mededeling “privéclub”, maar al gauw kwam een perfect Nederlands sprekende Marrokaanse Belg ons verwelkomen. Hij ging voor ons aan het werk en verschoof wat mensen, zodat we allemaal samen op de kussens konden plaatsnemen.

Iedereen die geïnteresseerd is in wat er in Brussel leeft, moet er zeker eens langsgaan. Wij waren er op zaterdagavond en zoals Michaël reeds had geschreven, “dan wordt er gedanst”. Er was inderdaad een life Rai concert aan de gang en de tent was dan ook eivol.

Het overwegend mannelijk publiek bewoog flink mee op het ritme van de muziek, dat alhoewel misschien iets of wat eentonig, toch wel erg aanstekelijk werkte.

Aan de muur hingen affiches die elke gebruik van alcohol of drugs verboden. De directie kan ook niet verantwoordelijk gesteld worden voor diefstal van gsm.

De prijzen, waar ook Michaël het reeds over had, zijn ondertussen nog iets gestegen tot disco-prijzen. 7,5 euro voor een cola of thee. 10 euro voor een waterpijp.

Share