Categorieën
Brussel Actua

Strooidiensten

Ik heb me deze morgen in het verkeer eens behoorlijk kwaad gemaakt. Deze keer niet zozeer op mede-weggebruikers / wegmisbruikers (alhoewel: die Sibelgaz camionette, reeds ondergesneeuwd, dubbel geparkeerd voor een open plaats, op de Generaal Jacqueslaan was toch wel een grove vorm van egoïsme), maar wel op de strooidiensten.

Zo rond 7h40 begon het bij ons lichtjes te sneeuwen, en tegen een uur of 8 kwam de sneeuw reeds met bakken uit de lucht vallen. Ik weet dat je in een staat van opwinding wel eens domme dingen zegt, en ik heb dan ook wel even getwijfeld of ik moest posten, maar welke luierik is er verantwoordelijk voor het preventief strooien?

Deze sneeuw was aangekondigd, en ik zie dat belangrijke hoofdwegen in het Brusselse er alweer erbarmelijk bij liggen! De laatste minuten op FM Brussel, vooraleer ik op mijn werk arriveerde, hoorde ik dat het niet enkel op mijn weg was (Ter Kameren -> Reyerslaan), maar zo’n beetje overal!

Voor zover ik begrepen heb van een vorige sneeuwstorm, werkt strooien vooral indien er verkeer over gaat. Wel, naar mijn eigen bescheiden mening was deze morgen een ideale situatie voor preventief en effectief strooiwerk? Waar waren de strooidiensten? Gisteren een verlate nieuwjaarsreceptie?

Enige excuses, of een degelijke uitleg is hier wel op zijn plaats, me dunkt

Bij iedere lichte sneeuwstorm in Brussel zijn er waanzinnige verkeersproblemen (zowel privé als openbaar). Ik kan momenteel geen foto’s nemen, maar foto’s van de verkeersellende zijn altijd welkom!

Share