Categorieën
Sport

Het echte FC Brussels?

Eerste post hier, dus niet zeker wat ik mag verwachten als ik het over het Brusselse voetbal heb. Om te beginnen even verduidelijken dat ik met trots een abonnement van FC Brussels op zak draag, maar daarom RSCA niet noodzakelijk de aartsvijand vind (zo zat ik zaterdagavond op de Anderlecht-tribune voor de wedstrijd tegen Moeskroen).

Ik wil gewoon eens peilen naar jullie gevoelens over wat nu het échte FC Brussels is, naar aanleiding van een blogpost van de zelfverklaarde blogkoning en ex-CEO van Microsoft Bruno Segers. Hij schrijft: “Vanuit Brussel is FC Brussels naar Antwerpen gekomen maar dat is slechts een afkooksel van Anderlecht, het echte FC Brussels.

Een uitspraak die bij veel Brusselaars, al dan niet supporter van FC Brussels, in het verkeerde keelgat zal schieten. Anders dan het rijke RSCA is FC Brussels immers nog een ploeg die dicht bij haar supporters staat, waar de tribunes voor het overgrote deel gevuld zijn met inwoners van Brussel, en waar je bij momenten nog de sfeer van weleer kan terugvinden (zelfs wanneer het met de ploeg wat minder gaat).

Geen Anderlecht-fan die van zijn ploeg zal beweren dat het qua sfeer en volks karakter nog maar in de buurt komt van FC Brussels. De heer Segers beweert inmiddels vrolijk het tegenovergestelde, hierbij kennelijk niet gehinderd door enige kennis van zaken.

Maar wat vinden jullie hier zelf van?

Share