Categorieën
Resto, Café & Uitgaan

Notos

Ik kruip niet telkens in de pen, of achter het computerscherm om correct te zijn, wanneer ik op restaurant ben geweest. Er bestaan trouwens goede websites (zoals resto.be) waar je je ei kwijt kan over de kwaliteit van een restaurant. Maar voor dit buitenbeentje wil ik wel eens een uitzondering maken. Dit is het restaurant waar de Europese leiders blijkbaar alle politieke besprekingen vergaten en het alleen nog hadden over de uitzonderlijk goede gerechten, althans zo gaat het verhaal. We kwamen bij het restaurant aan met zeer hoge verwachtingen!

Tot voor een jaar was Griekse keuken een relatief onbekend terrein, en daarom al snel beoordeeld/veroordeeld tot oninteressant. Het is niet voor niks dat “onbekend is onbemind” een vaste plaats verwierf in onze nederlandse taal als gezegde, het is een waarheid als een koe (geen idee waar dit laatste gezegde vandaan komt). Daar kwam vorig jaar verandering in met een bezoek een Nea Genia, gevolgd door een bezoek aan Athene.

Notos dus! Het eten was magnifiek, origineel (zonder hier te ver in te gaan), enfin… woorden schieten tekort. Woorden schieten weliswaar ook tekort om de gebrekkige en trage bediening te beschrijven. Ik ben nu niet meteen het type die zich verheugt in de Noord-Amerikaanse bediening waarbij je hoofdgerecht al wordt gebracht terwijl je nog aan het kauwen bent op de laatste hap van je voorgerecht. Maar wat we gisterenavond meemaakten tartte alle verbeelding. Dat we een kwartier moesten wachten op een tafel die we voor 9 hadden geboekt, tot daar aan toe. Je kunt je klanten nu ook niet buiten shotten! Maar dat het daarna nog een uur duurde voor we ons voorgerecht kregen, en daarna moesten wachten tot 11h20 voor ons hoofdgerecht, begon ons toch wel behoorlijk op de zenuwen te werken. De gebrekkige uitleg (te veel boekingen!) en miniscule compensatie (een minimalistisch glaasje likeur) deden ons niet meteen alles vergeten.

Normaal zou dit voldoende zijn voor mij om definitief niet meer terug te keren, maar het eten was hier zó onwaarschijnlijk goed, dat we ze waarschijnlijk nog een kans zullen geven. En laat ons hopen dat er niet te veel boekingen zijn!

Share