Categorieën
Brussel-Stad Resto, Café & Uitgaan

Vietnamees restaurant Little Asia

Little Asia

Ik ben gisteren voor de tweede keer gaan eten in Little Asia, het Vietnamees restaurant in de Sint-Katelijnestraat. De vorige keer kwamen we binnen na een inval (“ja, dit moeten we zeker nog eens proberen”) en aangezien het restaurant al “volgereserveerd” was, kregen we een plaatsje toegewezen vooraan, op een soort stoelkrukken. Wat ik niet erg aangenaam vond qua zithouding, maar het geserveerde voedsel was van goeie kwaliteit. Daarom gisteren een tweede poging, nu wel met reservatie.

Ik ben gestart met de Canh Mieng Ga, kippesoep met engelenhaar. Dat engelenhaar moet een soort Aziatische vermicelli zijn, de kippenbrokjes dreven rond in de soep die verder op smaak was gebracht met wat citroengras. Mijn hoofdgerecht was de Nem Nuong, gegrilde brochettes van scampi en varkensvleesballetjes. Dit werd geserveerd met een soort pannenkoekvelletjes (ik heb geen idee wat de naam daarvoor is) waarin je de brochettes met wat begeleidende groenten kon oprollen en in een bijgeleverd sausje doppen. Ondanks mijn spreekwoordelijke onhandigheid bij dit soort tafelarbeid vond ik ook dit uiterst lekker. Mijn tafelgenote genoot ondertussen van Bo Xao Rau, rundsvlees met gemengde groenten en basilicum, waarvan een snelle hap mij ook wel kon bekoren. Afgesloten met banaanbeignet met vanille-ijs, die ik gemengd heb met een deel van de kokosbeignet van mijn disgenote, en ook hier kan ik niks negatiefs over verzinnen.

Het restaurant is smaakvol ingericht, en de bediening uiterst vriendelijk en (minstens) tweetalig. De manier om mijn hoofdgerecht te “prepareren” werd mij uiterst bekwaam uitgelegd. Samen met een aperitief en een fles Pinot Noir van 375 ml (we deden kalm aan met de drank gisteren) heb ik 80 euro uitgegeven, duurder dan je doorsnee Aziatisch restaurant, maar de klasse van de zaak en de kwaliteit van wat je geserveerd krijgt rechtvaardigen deze prijs zeker. Ik kom graag nog eens terug.

Little Asia, Sint-Katelijnestraat 8, 1000 Brussel, 02/502 88 36, gesloten op zon- en feestdagen.

Share