Categorieën
People & Lifestyle Wonen in Brussel

Burendag

Dinsdag 29 mei is het Dag van de Buren. Een initiatief dat grootstad Brussel goed kan gebruiken, lijkt me. Het idee is simpel: nodig je buren uit of organiseer iets voor of samen met je buren.

Met alle multimediatoepassingen van vandaag, is het vaak makkelijker om met iemand aan de ander kant van de wereld te spreken, dan een buur te groeten.

Aldus de stichter. Op de website staat een overzicht van de deelnemers.

Affiche Burendag

Ook wij zijn uitgenodigd bij de buren, op typisch Brusselse wijze: de algemene affiche is in het Nederlands. De specifieke oproep in het Frans:

Chers locataires,

Sur la cours de la Résidence aura lieu une petite fête de 18h à 21h. Un apéro et de quoi grignoter sera organisé par les concierges de la Régie Foncière. Tous les locataires du site et de ces alentours y sont conviés.

Emportez de quoi agrémenter la fête et joignez vous à eux.

Het evenement kadert in de Europese Neighbours day en wordt in België georganiseerd door het Franse Immeubles en fête (Feest in het Gebouw) met een rits institutionele, commerciële en mediapartners.

Share

Door Tineke

Tineke Van Engeland. 34 jaar. Woont met haar vriendin in het centrum van Brussel, tussen Beurs, Brouckère en Muntplein. Is actief bij het Regenbooghuis en Transitie Brussel. Werkt rond duurzame consumptie.
Schrijft graag over duurzaamheid, winkels, lijstjes, het Anspach Center, holebi's, fotografie,...
Heeft een eigen site met blog, fotoblog en fotogallerij: www.fototineke.be.