Categorieën
Podium

Rewind in de Ancienne Belgique

Rewind AB

De Ancienne Belgique kondigt een nieuw project aan, Rewind, waarin Belgische artiesten integraal een klassieker uit de vaderlandse muziek vertolken. Hiermee springt de AB op een opvallende trend die de afgelopen jaren in muziekland opgang maakt. Verschillende artiesten, zo alternatief als Slint (Spiderland) of Sonic Youth (Daydream Nation), of zo bekend als Lou Reed (Berlin, op 18 juni in Vorst Nationaal trouwens), zijn namelijk begonnen met het volledig brengen van een album uit hun oeuvre.

De AB geeft nu ook Belgische artiesten de kans om een dergelijk historisch moment te herbeleven in deze rewind-reeks. Op vrijdag 7 september bijten The Scabs de spits af, zij zullen hun album Royalty in Exile, bekend van hits als Hard Times en I Need You, integraal spelen. Een week later is Gorki aan de beurt, zij spelen debuutplaat Gorky (toen nog met y), met hits als Lieve Kleine Piranha, Anja en het later razend populair geworden Mia. Het optreden wordt telkens voorafgegaan door een gesprek met de groep en een documentaire.

Het is de bedoeling dat er elk jaar drie zo’n concerten plaatsvinden; mogen wij alvast een paar suggesties doen voor de toekomst? Luc Van Ackers The Ship, een combo van Arbeid Adelts mini-albums Jonge Helden en Le Chagrin en Quatre-Vingts of TC Matics debuut zouden er bij mij wel ingaan. Of ja, waarom niet Worst Case Scenario, door de originele dEUS (met Barman, Trouvé en Carlens). Dromen mag, zeker?

Ook op de AB site is vandaag het programma van Boterhammen in het Park verschenen, dit jaar van maandag 27 augustus tot vrijdag 31 augustus tijdens de middagpauze in het Warandepark. Opvallende namen: Bart Peeters (maandag), Eva De Roovere (dinsdag), Fixkes (woensdag), Axl Peleman en Miek & Roel (leven die nog? op donderdag), en Yevgueni en de redelijk fantastische Violent Husbands (vrijdag). Weer veel lekkers om naar uit te kijken.

Share