Categorieën
Brussel Actua

Verkiezingen, ook voor Brusselaars!

50% van de mensen hebben nog geen beslissing genomen voor wie ze zullen kiezen. We mogen hopen dat deze mensen zullen beslissen op basis van de informatie die we rijkelijk in onze bus hebben teruggevonden. Misschien twijfelt U nog? De thema’s van deze verkiezingen blijken voornamelijk rond de wereldwijde opwarming van de aarde en naar goede Belgische traditie over communautaire verschillen te gaan.

Als het over het eerste gaat, kunnen we vanuit Brussels standpunt enkel nadenken over het ja of neen van palmbomen in Brussel, de kustlijn wat dichterbij en de vraag of politici daar iets kunnen aan doen. De partijen hebben in hen respectievelijke brochures waarschijnlijk voldoende achtergrondinformatie gegeven.

Wanneer het op Brussel zelf aankomt, zijn niet alle partijen altijd even duidelijk geweest. VZW Brussels Manifesto maakte zich wel degelijk zorgen en wou de aandacht van de politici voor Brussel. Eén van de middelen die ze daarvoor hebben gehanteerd is het opsturen van een vragenlijst over Brussel naar een aantal partijen (MR, Open VLD, cdH, CD&V, N-VA, ECOLO, Groen !, sp.a, PS). De antwoorden van die partijen vind je in dit PDF-document, de politieke analyse van de antwoorden vind je hier (enkel in het Frans… het is een Brussels manifest 😉 ). Indien je je afvraagt waarom bepaalde vragen zus of zo werden gesteld, waarom bepaalde vragen al dan niet werden gesteld en waarom bepaalde partijen niks werd gevraagd, moet je er de webstek van Manifesto eens op nalezen. Wij kunnen enkel maar hopen dat deze informatie je iets wijzer heeft gemaakt.

Zoals onze vrienden van Gent Blogt het zouden zeggen: stem vree wijs.

Share