Categorieën
Brussel Actua Pellicule & papier

Coditel alweer

De Brusselse kabelprovider Coditel blijft voor opschudding zorgen. Het recente weghalen (of verplaatsen) van een aantal analoge zenders heeft nu gezorgd voor een dreiging met gerechtelijke stappen vanwege Test-Aankoop.

Hierbij het persbericht:

Test-Aankoop dreigt met juridische stappen tegen Coditel

BRUSSEL 29/06 (BELGA) = Test-Aankoop heeft de voorbije dagen tientallen klachten ontvangen over de beslissing van kabelmaatschappij Coditel om zes zenders uit haar analoog aanbod te schrappen. De consumentenorganisatie stelt de Brusselse maatschappij in gebreke om een valabel alternatief aan te bieden, zoniet overweegt Test-Aankoop juridische stappen.

De zaak doet terugdenken aan een gelijkaardige beslissing van Telenet enkele jaren geleden. Het bedrijf met hoofdzetel in Mechelen besliste in 2005 eveneens zenders te schrappen om plaats te maken voor zijn digitaal aanbod. Telenet overtrad daarmee niet de wet, omdat het een gratis alternatief aanbood aan de abonnees, evenwel mits betaling van een waarborg voor een decoder.

Daar knelt volgens Test-Aankoop bij Coditel het schoentje. De maatschappij biedt geen alternatief aan en dan is de beslissing om zenders te schrappen in strijd met de wet op de handelspraktijken, luidt het. Dat de algemene voorwaarden van Coditel zouden voorzien dat het bedrijf het recht heeft het aanbod te wijzigen, doet volgens Test-Aankoop niets af aan het onwettig karakter.

De organisatie wil dat Coditel met een alternatief op de proppen komt: hetzij via een korting op de abonnementsprijs, hetzij door een gratis decoder ter beschikking te stellen. Indien dat niet gebeurt, overweegt Test-Aankoop naar de rechtbank te stappen.

Met dank aan Bruno van fmbrussel; Bruno is trouwens nog op zoek naar enkele mensen die (kort) op de radio over hun probleem willen getuigen. (liefst over de recente problemen). Een korte, vooraf opgenomen babbel (vandaag vrijdag 29 juni).
Interesse? 02 800 08 06 of via bruno[at]fmbrussel[punt]be.

Share