Categorieën
Foto Pellicule & papier Podium Sint-Jans-Molenbeek

‘Molenbeek: een palimpsest’

'Molenbeek: een palimpsest'

maandag 02 juli 2007
Reuzengedicht onthuld in Sint-Jans-Molenbeek

Sint-Jans-Molenbeek – In Sint-Jans-Molenbeek is vandaag een wel erg speciaal gedicht onthuld: het gaat om een reuzengedicht van acht meter bij acht, een zogenaamde ‘palimpsest’. Het gedicht kan je lezen op de hoek van de de Graaf van Vlaanderenstraat en de Gentsesteenweg.

Het gedicht werd geschreven door een Russische dichter die zijn indrukken over Sint-Jans-Molenbeek in het stukje poëzie heeft verwerkt. Henri Jacobs, de beeldend kunstenaar die het project mee begeleidde, weet er meer over:

"Het is een gedicht van Jevgeni Boenimovitsj, dat hij schreef na een bezoek aan de gemeente in 2006. De titel is ‘Molenbeek: een palimpsest’. Je kan de palimpsest zien als een metafoor voor de gemeente waar mensen komen en gaan en hun sporen achterlaten," aldus Jacobs

In principe zou het reuzengedicht maar drie maanden mogen blijven staan, maar allicht zal men ‘vergeten’ het doek weg te halen. Op zo’n twintig plaatsen in Brussel zouden er dergelijke gedichten komen.

© FM Brussel

Bron: Brusselnieuws

Indien u die dergelijke gedichten waarvan sprake ergens aantreft, geef dan een kreet, of zend ons de foto: brusselblogtfoto (at) gmail (dot) com

Share