Categorieën
Brussel-Stad Pellicule & papier Shopping

Nederlandstalige boekenwinkels

Het is niet zo evident om in Brussel net dat Nederlandstalige boek te vinden, dat je zoekt. Nochtans bestaan de boekenwinkels met een ruime selectie Nederlandstalige boeken wel. Die moeten we dus koesteren.

De Slegte

Een overzicht (met mijn 2 favorieten bovenaan):

  • De Slegte, heerlijke snuisterplaats, veel nieuwe boeken aan spotprijzen op verschillende verdiepingen, maar ook snuffelen in de tweedehandssectie is een plezier. Wel jammer dat ze onlangs hun winkel een verdiep kleiner maakten.
  • Het B-Gevaar, piepklein stripwinkeltje in de Greepstraat, met eigenzinnige verkoper, wat het winkeltje in zekere zin zijn charme bezorgt. Heeft veel (goede) strips en gaf mij tot nu toe heel goede (cadeau) adviezen. De openingsuren zijn wel wat wisselvallig.
  • Passa Porta, Internationaal literatuurhuis in de Dansaertstraat dat wordt beheerd door een vzw. Propere winkel in hippe buurt.
  • Standaard Boekhandel, het Brusselse deel van de Vlaamse keten op het Muntplein met 3 verdiepingen aan boeken. Ideaal om nog snel een cadeautje te kopen.
  • Grasshopper, speelgoedwinkel met ruime selectie Nederlandstalige kinderboeken, op de Grasmarkt (just off Grand Place). (Update)
  • Fnac, die behoeft waarschijnlijk geen uitleg, maar toch: grote, internationale keten die naast boeken ook allerlei multimedia verkoopt, te vinden in de City2 (metro Rogier). Hier kom ik zelf zelden, vanwege het grote keten-karakter.
  • Bolle Books. Bestaat niet meer (update feb ’09)
  • Het Ivoren Aapje, kleine tweedehandsboekenwinkel op het Begijnhofplein.
  • Bozarshop, winkel van museum voor schone kunsten in Ravensteinstraat, ruime selectie kunst- en kinderboeken.

Deze winkels liggen allemaal in het centrum van Brussel. Kijk hier voor hun ligging op een plannetje (Google Maps).
Grotere kaart weergeven

Zijn er eigenlijk in de 18 andere gemeenten?

Update: ja! In Woluwe is er Acco, Martin V straat 43, 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe

En natuurlijk is er ook nog de Bib, maar die boeken mag je niet houden. 😉

Ben ik er vergeten? Wat zijn jullie favorieten?

Share

Door Tineke

Tineke Van Engeland. 34 jaar. Woont met haar vriendin in het centrum van Brussel, tussen Beurs, Brouckère en Muntplein. Is actief bij het Regenbooghuis en Transitie Brussel. Werkt rond duurzame consumptie.
Schrijft graag over duurzaamheid, winkels, lijstjes, het Anspach Center, holebi's, fotografie,...
Heeft een eigen site met blog, fotoblog en fotogallerij: www.fototineke.be.